Sony Xperia Z3

Pressemelding fra Sony Mobile 3.september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact

En flaggskipsmobil i to størrelser - utviklet for en kompromissløs hverdag

I dag presenteres Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact, en flaggskipsmobil i to størrelser som kompromissløst setter brukernes behov i fokus. Med Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact leverer Sony ikke bare markedets beste batterilevetid, de setter også en ny standard for kamerakvalitet, design og vanntetthet. For alle Sony Playstation-fans innebærer de to nye mobilene dessuten helt nye spillemuligheter med PS4 Remote Play.

Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er resultatet av det beste fra Sony, med det samme kompromissløse innholdet. Siden preferansene når det gjelder størrelse er forskjellige, lanseres den i to ulike versjoner – Xperia Z3 med en 5,2 tommers skjerm og Xperia Z3 Compact med en skjerm på 4,6 tommer. Xperia Z3, med sine 7,3 mm, er rett i underkant av ti prosent tynnere enn sin forgjenger og veier 152 gram. Xperia Z3 Compact er 8,6 mm tynn og veier bare 129 gram. 

Begge modellene bygger videre på Sonys markedsledende støv- og vanntetthet (IP 68), som gjør det mulig å ta skarpe bilder og filmer under vann ned til 1,5 meters dyp. Sony har redusert bekymringer for flatt batteri kraftig med sin nye teknikk som gjør at batteriet holder i opptil to døgn. Batteritiden kan enkelt forlenges enda ytterligere gjennom STAMINA-mode, som automatisk lukker prosesser og apper i bakgrunnen når skjermen er slukket.

Kameraet i Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er utviklet ut ifra Sonys Cybershot- og Handycam-teknikk, og er utrustet med en 1/2,3-tommers Exmor RS-sensor med en oppløsning på 20,7 megapiksler. Sony har også lykkes med å øke ISO-følsomheten til 12800, noe som bør innebære slutten på mørke og uskarpe bilder både innendørs og utendørs. Sonys prisbelønte G-optikk har dessuten blitt ytterligere forbedret med et mer vidvinklet objektiv på 25 mm, som forenkler både selfien og det å få med hele familen på samme bilde.

- Med Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact viser vi markedet enda en gang at vi lager de mest innovative og beste produktene på markedet. Begge modellene er en stor seier for hele Sony, der alle, fra Tokyo til Lund, virkelig har satt inn et par ekstra gir for å skape en unik brukeropplevelse for de som krever de aller beste, sier Erik Sandsmark i Sony Mobile Norge. 

Spill Playstation-spillene dine på Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact

Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact blir verdens første smarttelefoner med PS4 Remote Play, som gjør det enkelt å koble opp og kontrollere din Playstation 4 fra mobilen. Dersom for eksempel TV-en er opptatt, er det bare å koble opp din Xperia Z3 eller Xperia Z3 Compact til Playstation 4 via WiFi, og trådløst fortsette å spille på mobilskjermen. PS4 Remote Play lanseres i november.

Film med stødig hånd

Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er utrustet med ny og forbedret SteadyShot™-teknologi som i sanntid analyserer filmingen, og som ut ifra dette kompenserer kameraholderens ustødige bevegelser for en mer jevn og stabil filming.

For maksimal oppløsning og skarphet kan Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact filme i 4K, samt pause og fortsette å filme i samme opptak.

Verdens mest lyssterke display

Både Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact er utstyrt med et TRILUMINOS™-display, som er verdens verdens mest lyssterke display. Dette kom frem i en sammenligning med andre ledende smarttelefoner i premiumsegmentet*.

Underholdning uten støy

Sammen med Sonys støyreduserende headset MDR-MC31EM, filtreres opptil 98 prosent av all bakgrunnsstøy bort. Dermed blir det mulig å lytte på musikk eller se på film uforstyrret, for eksempel på et støyende fly.

Aldri har det vært enklere å bytte til Xperia

Takket være Xperia Transfer Mobile, har det aldri vært enklere å bytte fra en iPhone eller en annen Android-telefon til Xperia. Uten innblanding fra PC overføres alle kontakter, bilder, bokmerker, apper, meldinger og mye mer, enten trådløst via NFC og WiFi, eller ved hjelp av en kabel direkte mellom den gamle mobilen og den nye Xperia-modellen.

Apper for et smartere og morsommere kamera

Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact utvikler brukernes fotografering og filming gjennom å tilby en samling underholdende og anvendelige apper innebygget direkte i kameraets grensesnitt. Følgende fem apper er nye for Xperia Z3 og Z3 Compact, men flere er tilgjengelige for nedlasting på Google Play:

• «Face in»

Med appen «Face in» kan du filme en hendelse og samtidig deg selv. På denne måten fanger du både hendelsen og dine egne reaksjoner på hendelsen i samme film.

• «Movie creator»

Klipp sammen og skap en film av bildene eller filmene dine.

• «Sound photo»

Legg lyd til alle bildene dine.

• «Multicamera»

Film en hendelse fra ulike vinkler ved å koble sammen opptil tre Xperia-enheter som filmer samtidig.

• «AR fun»

Legg til morsomme animasjoner til bildene og filmene dine.

Xperia Z3 og Xperia Z3 Compacts kameraapper er en del av Sonys økosystem, hvor eksisterende og fremtidige samarbeidspartnere kontinuerlig kommer til å tilby nye, morsomme og anvennelige foto- og filmopplevelser. Disse er lett tilgjengelige som apper direkte i kameragrensesnittet.

Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact kommer med Android KitKat (4.4.4), og finnes i fargene hvit, svart, kobber og sølvgrønt (Xperia Z3), samt hvit, svart, oransje og grønn (Xperia Z3 Compact). Pris: Xperia Z3 – 5 495 NOK og Xperia Z3 Compact – 4 295 NOK.

Hos utvalgte forhandlere finnes et forhåndsbestillingstilbud fra og med nå og frem til salgsstarten 30. september. Ved forhåndsbestilling av Xperia Z3 eller Xperia Z3 Compact, medfølger et par støyreduserende hodetelefoner fra Sony (MDR-10RC) til en verdi av 1 049 NOK.

Nøkkelegenskaper hos Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact

• Opptil to dagers batteritid som man enkelt kan forlenge ytterligere med Battery STAMINA Mode.

• Vanntett (IP68) – den høyeste klassifiseringen det er mulig å oppnå. Frem- og bakside i herdet glass og ramme i aluminium.

• Først i verden med ISO 12800 i en smarttelefon. Videoinnspilling i 4K. Kraftfull 20,7-megapikselkamera med Sony G Lens, bildesensoren Exmor RS™ for mobile (1/2,3 tommer) og bildeprosessoren BIONZ™ for mobile.

• Innebygget teknikk for digital støyredusering (Digital Noice Cancellation). Spesifikke hodetelefoner fra Sony kreves.

• Verdens mest lyssterke display blant ledende smarttelefoner i premiumsegmentet*

• TRILUMINOS™-display med X-Reality™ for mobile og Live Colour LED, samt IPS-skjermteknikk for bedre synsvinkel.

• 4G og Snapdragon 801 Quad-core processor, 2,5 Ghz med 3GB RAM (Xperia Z3) respektive 2GB RAM (Xperia Z3 Compact).

• Enkelt å overføre innholdet fra din gamle Android eller iPhone til din nye Xperia™ ved hjelp av Xperia™ Transfer.

* www.sonymobile.com/testresults

Powered by Labrador CMS