NYE KOMBIMODELLER FRA TOSHIBA

På IFA lanserer Toshiba blant annet et par modeller som kombinerer funksjonalitetene til nettbrett og bærbare datamaskiner.

Publisert Sist oppdatert

Satellite Radius 12 er Toshibas første maskin med en UHD berøringsskjerm på 12,5 tommer, som kan snus 360 grader rundt.

– Vi tror dette er verdens første i sitt slag, sier Tony Alderson til fagbladet Elektronikkbransjen.

Han er senior produktsjef for Storbritannia og Nord-Europa i Toshiba.

Markedet for tradisjonelle nettbrett er ikke lenger så stort som det har vært

Radius 12 skal kombinere de produktive fordelene til en PC med den fleksible underholdningskapasiteten til et nettbrett. Den er 15,4 mm tynn, veier fra 1,32 kg og har en batterikapasitet på opptil 8 timer. Radius 12 har en prosessor på opptil sjettegenerasjons Intel Core i7, med en SSD-disk på opptil 512 GB. Den kommer i butikkene i fjerde kvartal til rundt 1.400 euro for 4K-versjonen.

– Dette er ikke den billigste PCen på markedet. Hvem vil kjøpe den?

– Alle som liker å ha det nyeste, som kanskje driver med foto eller video, sier Alderson.

Satellite Click 10 har avtakbart tastatur, og kan dermed brukes både som PC og nettbrett. WUXGA-skjermen på 10,1 tommer skal med sine 1920x1200 punkter gi bedre oppløsning enn Full-HD, betraktningsvinkelen er på 178 grader. Batteriet skal holde opptil 15 timer, og vekten er 1,1 kilo som PC og 552 gram som nettbrett. Prosessoren er den nye Intel Atom, lagringsplassen er på opptil 64 GB eMMC med mulighet til å økes med opptil 128 GB via MicroSD-inngangen.

– Denne går inn i et svært populært segment, som vi har lykkes godt i. Markedet for tradisjonelle nettbrett er ikke lenger så stort som det har vært, men det er definitivt en vekst i dette segmentet, sier Alderson.

Powered by Labrador CMS