Sennheiser SpeechLine Digital Wireless

Pressemelding fra Sennheiser 9. februar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

SpeechLine Digital Wireless – dedikert til tale

På ISE 2016 vil Sennheiser lansere ytterligere forbedringer i det banebrytende systemet SpeechLine Digital Wireless, den første digitale trådløse mikrofonen designet eksklusivt for taleapplikasjoner. SpeechLine Digital Wireless ble lansert på ISE 2015. Og her kunne man trekke på Sennheisers forskning og omfattende konsultasjoner med brukere, teknikere og integratorer for å skape den første løsningen som oppfylte kravet om en trådløs mikrofon utelukkende dedikert til tale. På ISE 2016 vil lydspesialisten presentere flere nye funksjoner som gjør at man samtidig kan ha flerroms implementering av mange SpeechLine-systemer, dessuten Dante-support for IP-nettverkskompatibilitet og enkel styring via den nye programvaren fra Sennheiser, Control Cockpit.

“Vårt mål var å utvikle den første mikrofonen optimalt designet for tale – for tale til et publikum”, forklarer Kai Tossing, Portfolio Manager hos Sennheiser Business Communication. “Derfor ønsket vi å finne ut nøyaktig hvilke egenskaper som er de viktigste, ikke bare for brukerne, men også for teknikere og beslutningstakere, og vi måtte finne ut hva deres spesielle krav og behov er når det gjelder taleapplikasjoner.”

Spesialistene hos Sennheiser avholdt detaljerte diskusjoner med fokusgruppene og gjennomførte intensiv forskning. Her er det de fant: De viktigste kravene som stilles til mikrofoner for talebruk, er enkel installasjon og bruk, høy pålitelighet og fremtidsrettet teknologi. “For å møte behovene til våre kunder utviklet våre ingeniører en helt ny trådløs mikrofon fra bunnen av”, forteller Kai Tossing. Installasjon, bruk og justering er enklere enn med noen annen mikrofon. Når mikrofonen er konfigurert, trenger brukeren ingen spesiell kunnskap om lyd – dette er allerede innebygd. På den måten kan en taler fullt ut fokusere på talen sin, på møter, foredrag og presentasjoner i stedet for å måtte tenke på mikrofonen som brukes.

Opplev enkelhet

Dette gjør også teknikerens jobb enklere når mikrofonen skal settes opp. SpeechLine Digital Wireless har en automatisk frekvenshåndteringsfunksjon som automatisk søker etter ledige frekvenser på stedet, og eliminerer derfor behovet for tidkrevende frekvensplanlegging på forhånd.

Funksjonen integrert lydnivåstyring tilpasser automatisk systemet til bruksområdet på stedet og til taleren. Som et resultat av dette sørger systemet for optimal taletydelighet til enhver tid.

100 prosent pålitelig

For å kunne sikre stabil og høykvalitets trådløs overføring til enhver tid under en tale eller presentasjon har Sennheisers utviklere lagt stor vekt på systemets pålitelighet. Hvis det oppstår forstyrrelser i den trådløse overføringen, svitsjer funksjonen automatisk interferensstyring sømløst systemet over til en alternativ, ledig frekvens. Batteriteknologien som brukes i SpeechLine Digital Wireless (lithium-ion), gir en batterilevetid på mer enn 15 timer. I tillegg til ulike fleksible lademuligheter kan batteriet om ønskelig også enkelt lades via USB, noe som gjør det mye enklere å arrangere flere foredrag rett etter hverandre. Man kan til enhver tid garantere optimal taletydelighet, ved hjelp av ulike valgbare lydprofiler og lydprosesseringsalgoritmer, for eksempel forhåndsinnstillinger for mannsstemmer med mye bass eller for lyse kvinnestemmer.

Rustet for fremtiden

Takket være systemets avanserte 256-bit AES-kryptering kan brukerne til enhver tid dra nytte av trådløs kommunikasjon og med maksimal sikkerhet. Systemet opererer i det lisensfrie, fremtidssikre 1,9 GHz-frekvensbåndet, og det trengs ingen registrering.

SpeechLine Digital Wireless kan leveres som håndholdt mikrofon, myggmikrofon eller som hodesett. Alle tre settene inneholder en mobil senderenhet – en håndholdt enhet eller et beltesystem, et batteri og dessuten en mottakerstasjon som enkelt kan integreres.

Nye systemfunksjoner som vises på ISE 2016

Sennheiser vil presentere nyeste utvikling av serien SpeechLine Digital Wireless på ISE 2016. En viktig funksjon som vises fram, er den nye multiromsfunksjonaliteten, som muliggjør samtidig, interferensfri bruk av mange systemer på den lisensfri 1,9 GHz-frekvensen. Brukerne kan justere sendereffekten for å tilpasse seg installasjoner av ulik størrelse på steder med mange rom. Dette tar hånd om et utbredt problem mange steder der mange systemer må brukes i umiddelbar nærhet av hverandre.

En ytterligere forbedring av serien er den nye Sennheiser Cockpit. Denne gjør at statusovervåking og håndtering av SpeechLine-systemene blir helt uproblematisk, via smarttelefon eller nettbrett. En annen nyhet i SpeechLine-serien er støtte for Audinates Dante nettverksprotokoll slik at man kan bruke systemet med lyd-over-IP-nettverk.

Powered by Labrador CMS