Panasonic EZ770-serie

Pressemelding fra Panasonic 5. desember 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Knivskarpt i dagslys

Panasonic lanserer tre nyelyssterke projektorer. Den høye lysstyrken gir skarpe bilder selv i dagslys, typisk for møte- og klasserom.  

Panasonics nye projektorserie EZ770 kommer med modellene PT-EZ770Z, PT-EW730Z og PT-EX800Z. Lysstyrke fra 6 500 til 7 500 lumens sikrer skarpe bilder i lyse miljøer med oppløsning på WUXGA (1920x1200), WXGA (1280x800) og XGA (1024x768). 

Til tross for høy lysstyrke holdes strømforbruket lavt med Eco Management-funksjonen. Alle modellene er kompakte og enkle å håndtere. Objektivet kan skiftes ved behov, og sammen med Panasonic Daylight View Basic sikres enkel og fleksibel installasjon med en integrert lyssensor som registrerer lysstyrken i rommet og justerer bildet automatisk. Serien leverer høy bildekvalitet og kontrastforhold på opptil 5000:1. Alle modeller kan kjøpes med eller uten standardobjektiv.

Fleksibel systemintegrasjon

EZ770-serien byr på mer enn høy bildekvalitet og enkel håndtering og vedlikehold. Projektorene har innebygd Digital Link som baserer seg på HDBaseT-teknologi. Dette er en enkel LAN-kabelløsning som gir brukerne mulighet til å overføre bilder, lyd og kontrollsignaler til projektoren fra en avstand på opptil 100m – både i HDMI og Full HD-video. EZ770-serien er også kompatibel med Panasonics Digital Interface Box, ET- YFB100G, og kan styres med medfølgende fjernkontroll.

Den nye serien er kompatibel med AV-kontrollsystemer som Crestron Digital Media 8G+, Extron s XTP Systems og AMX Enova DVX. I tillegg er det mulig å fjernstyre projektorene via nettverk ved hjelp av funksjoner som Multi Monitoring og Control Software.

Enkelt og fleksibelt

Projektorene kommer med en fleksibel Wide Lens Shift-funksjon og fire objektiver som ekstrautstyr. Serien har også en motordrevet Lens Shift (loddrett +/- 60 prosent, vannrett +/-10 prosent) samt zoom og fokus. Dermed kan finjustering av bildet skje med fjernkontroll hvis projektoren er montert på utilgjengelige steder som i tak eller lignende. Ved behov kan projektorene enkelt justere eventuelle forvrengninger på det fremviste bilde med Corner Keystone-funksjonen.

Nesten vedlikeholdsfri

Serien er utstyrt med et Eco-filter som ikke krever rengjøring i løpet av de første 12 000 timene i bruk. Pærene kan lyse opp mot 4000 timer før de må skiftes. ​​Uorganiske LCD-paneler øker projektorens holdbarhet ytterligere.