Sony ICD-TX50

Pressemelding fra Sony 12. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony lanserer sin hittil slankeste diktafon  

Den syltynne diktafonen ICD-TX50 måler bare 6,4 mm og har en vekt på kun 50 gram

• Slank og stilig digital diktafon i høyglans

• Festeanordning og lettlest OLED-display

• Tre minutter med batteriopplading gir én times opptakstid

• Mulighet for å ta opp lyd som LPCM (CD-kvalitet) eller MP3, og opptak kan spilles av i en rekke ulike formater

• 4 GB innebygd minne og microSD-kortplass for ekstra lagringsmuligheter

Nå kan du være sikker på at gode ideer og umiddelbare innskytelser aldri går i glemmeboka – uten at du må dra rundt på en klumpete og upraktisk båndopptaker.  

ICD-TX50 har en tykkelse på bare 6,4 mm og en vekt på 50 gram, og er dermed Sonys hittil slankeste diktafon. Med sin utførelse i høyglans og sitt lettleste OLED-display er den laget for å imponere i styrerommet eller på farten, og den er utstyrt med en klemme som sørger for at den holder seg på plass når du legger den i skjortelommen.  

Det er ingen sak å fange inn din neste store idé når du har en diktafon med innebygd stereomikrofon som tar opp lyd i høy kvalitet. Både intervjuer og ideer kan tas opp som LPCM- eller MP3-filer, og du kan velge mellom fem ”Scene Select”-alternativer, deriblant ”Skjortelomme”, ”Møte” og ”Intervju”, slik at du får klarest mulig opptak uansett situasjon.  

Den innebygde lagringsplassen på 4 GB gir plass til opptak av selv den lengste konferanse, og opptakstiden kan utvides ytterligere ved å sette inn et microSD-kort.  

Hvis batteriet er tomt og du plutselig får behov for å samle sammen tankene dine finnes det også en reserveløsning – en batteriopplading på tre minutter via USB gir nok strøm til rundt én time med opptak. Når det innebygde litium-ionbatteriet er fullt oppladet har det kapasitet til å ta opp eller spille av opptak (i MP3) uavbrutt i 24 timer.  

ICD-TX50 har også den praktiske egenskapen at den kan brukes som musikkspiller når du er på farten. Du kan enkelt legge inn favorittmusikken din og deretter lytte til den via de medfølgende stereoøretelefonene eller den innebygde høyttaleren.  

Diktafonen leveres med programvaren ”Sound Organiser” (kun for PC), som gjør det enkelt å overføre, redigere og administrere filer. Den er også kompatibel med siste versjon av talegjenkjenningsprogramvaren ”Dragon Naturally Speaking”, slik at opptakene dine kan transkriberes automatisk.  

Flere diktafoner på vei

Sony utvider sitt utvalg av digitale diktafoner med flere nye modeller denne våren. De nye modellene i ICD-UX-serien (ICD-UX522 og ICD-UX523F) har med sine to atskilte stereomikrofoner fått et enda mer elegant utseende, mens bordmodellen ICD-LX30 har store knapper, et tydelig display og en kraftig høyttaler på 330 mW, slik at ordene dine kan høres klart og tydelig.  

Sonys nye digitale diktafoner blir tilgjengelige for salg i april, og får følgende veiledende utsalgspriser:

• ICD-TX50: 1479 kroner

• ICD-LX30: 1029 kroner

• ICD-UX522: 1019 kroner

• ICD-UX523F: 1319 kroner