RIKSTV VIA ANTENNE OG INTERNETT

– Med Smart-boks II for RiksTV skal forbrukeren merke liten forskjell på om innholdet hentes fra det digitale bakkenettet eller internett.

Publisert Sist oppdatert

Markedssjef Ole Gunnar Ingul i Strong Scandinavia A/S sier man med den nye RiksTV-boksen nesten sømløst kan skifte kanal, uten å tenke på om signalet kommer fra bakkenettet eller er IP-basert. Man kan med den digitale hybridboksen strømme TV i HD, arkiv og film fra RiksTVs portal.


– Dette gir oss mulighet til å komme inn på andre plattformer, med ekstra tjenester. Boksen er dessuten raskere og mer brukervennlig, sier nøkkelkundesjef Bård Ove Hansen i RiksTV.

De to presenterer den nye mottakerboksen under et arrangement i Dublin, reise og opphold for fagbladet Elektronikkbransjen er betalt av Strong. Smart-boks II er nå den eneste mottakerboksen som selges via RiksTVs nettsider, og den finnes i to utgaver der den eneste forskjellen er at PVR-versjonen har en harddisk på 500 GB som skal gi plass til 500 timer opptak.

Vi har implementert den nyeste teknologien, et intuitivt grensesnitt og et design vi er stolt av

RF-kontroll

– Vi har kjørt tilsvarende prosjekt med andre operatører i Europa, og føler vi har lykkes godt med produktet som vi har utviklet sammen med RiksTV, sier Ingul til fagbladet Elektronikkbransjen.

– Hva betyr RiksTV-samarbeidet for Strong?

– Det er viktig, og gir oss mulighet til å være innovative, til å komme med de beste og nyeste produktene. Vi har implementert den nyeste teknologien, et intuitivt grensesnitt og et design vi er stolt av, sier Ingul.

Selskapets samarbeid med RiksTV startet i 2011, med lanseringen av de første hybrid-boksene. De nye mottakerboksene har innebygd wifi for trådløs internettilgang, og en fjernkontroll som bruker radiobølgeteknologi (RF), som gjør at mottakeren kan plasseres i skuffen eller skapet.

Ingul mener designet er helt annerledes enn det som ellers finnes på markedet.

Gummiert overflate

– Blant annet skiller den seg ut med den sorte og gummierte overflaten, og at det ikke er noen skjerm på boksen. Selv om boksen er så fin at den kan stå fremme, er tanken at den kan plasseres i et skap, sier Ingul.

Mottakerboksen kan koples til 12V, den har HDMI, optisk S og PDIF, og kan styres via smarttelefoner og nettbrett via RiksTV-appen (iOS & Android). Størrelse: 238x159x49mm (BxDxH).

Powered by Labrador CMS