Panasonic Toughpad 4K UT-MA6

Pressemelding fra Panasonic 11. mars 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Frir til ingeniører og designere med 20" Toughpad med 4K

Panasonics nye Toughpad er et nettbrett spesielt egnet for avanserte applikasjoner som CAD- og 3D-modelleringsapplikasjoner. Den er utstyrt med en kraftig Intel® CoreTM i7 vProTM prosessor og NVIDIA® Quadro® grafikk. Med UT-MA6 tilbyr Panasonic en kraftversjon av standardmodellen som ble lansert i fjor.  

Panasonic lanserer Toughpad 4K UT-MA6, designet for å dekke behovene hos ingeniører og designere. Nettbrettet er en alt-i-ett-enhet som er spesielt egnet for bransjer som bilindustri, bygg og planlegging.

Den største forskjellen mellom spesialmodellen Toughpad UT-MA6 og standardmodellen UT-MB5 er en kraftigere Intel® CoreTM i7 vProTM prosessor med en klokkerhastighet på 2.1GHz og NVIDIA® Quadro® grafikk. Den har i tillegg 16 GB RAM  og full støtte for Open GL (industristandarden for håndtering av intensive CAD og 3D-modelleringsapplikasjoner). 

“Den nye kraftversjonen av Panasonics 20-tommers nettbrett med 4K-skjerm er en viktig utvikling for ingeniører og designere. Med nettbrettet kan brukerne utnytte 3DEXPERIENCE-plattformen til fulle, uansett om de befinner seg på kontoret, på farten eller hos en kunde,” sier Vincent Merlino, High-Tech Industry Solution Experience Manager for Dassault Systèmes.

Jan Kaempfer, Europeisk markedssjef for Panasonic Computer Product Solutions mener det nylanserte Toughpad-nettbrettet vil endre måten designere og ingeniører jobber på. “Den nye Toughpad 4K UT-MA6 har en enestående visningskvalitet, ytelse og mobilitet. Dette åpner for større kreativitet, i tillegg til bedre tilrettelegging for samarbeid gjennom hele arbeidsprosessen,” sier han.

Ingen detaljer blir for små

Toughpad 4K UT-MA6 gjør det mulig å zoome inn på enhver detalj i bildet, takket være skjermens 4K-kvalitet som er fire ganger bedre enn vanlig HD (3840 x 2560 piksler). Med et størrelsesforhold på 15:10 vil et A3-dokument fylle 95 prosent av skjermen og dermed vise et arbeidsdokument i nesten full størrelse. 

Til tross for at nettbrettet har en 20-tommers skjerm er den lett å ta med når man er på farten, for eksempel til en kunde. Nettbrettet, i lekkert glassfiber-design, er kun 12,5mm tykt og veier så lite som 2.54 kg. Den robuste Toughpad 4K UT-MA6 tåler i tillegg fall på opp til 76cm (med bunnen ned når den er i bruk).

Toughpad 4K UT-MA6 har innebygget Ethernet LAN og Mini DisplayPort.TM  Samtidig kan enheten lett kobles til skjermer og projektorer ved behov. På baksiden har den et kamera med fem megapiksler, som ingenører og designere kan bruke for å skape virkelighet ut av virtuell virkelighet. Videokonferanser på tvers av landegrensene kan også forenkles med et 0,9 megapiksel frontkamera.

Unik elektronisk berøringspenn fra Pansonic

Nettbrettet er i tillegg utstyrt med en ekstremt følsom berøringspenn fra Panasonic som gir følelsen av å tegne med frihånd på papir. Pennen bruker infrarøde signaler for å lese hver piksel på siden og kommuniserer dette til nettbrettet gjennom Bluetooth. Den kan gjenkjenne og registrere opptil 2048 nivåer av trykk, i tillegg til enhver bevegelse for å kunne reprodusere håndskrift og tegninger til hver minste detalj.

Nyeste operativsystem og migrasjonsvei

Toughpad 4K UT-MA6 leveres med forhåndsinstalert Windows 8.1, noe som gjør enheten klar for fremtiden og sikrer at man kan dra full nytte av de siste forbedringene i brukerfunksjonalitet og bedriftspakken til Windows 8.1. En versjon med Windows 7 er også tilgjengelig. Med utvidet støtte for Windows XP (slutter i april 2014) tilbyr de siste versjonene av Windows 8.1 og 7  med migreringsmuligheter for ingeniører og designere som vil oppgradere maskinvaren. 

Bygget for forretningsmarkedet

Toughpad 4K UT-MA6 tilbyr alle de nødvendige grensesnittene for å gjøre den til en praktisk enhet til profesjonelt bruk. Den har blant annet USB 3.0, SD-kortuttak, utgang for hodetelefon og smartkortleser. Holderen har i tillegg tre USB 3.0-utganger, Ethernet LAN og HDMI-tilkobling. Med Bluetooth og WLAN-tilkobling kan man være på nett selv om man er på farten.

For å kunne utnytte alle egenskapene i UT-MA6 vil et godt utvalg av spesialbygd tilbehør bli tilgjengelig ved lansering. Dette inkluderer den elektroniske berøringspennen, holder for bruk på kontor og en monteringsplateadapter for VESA-arm og bag.

Toughpad 4K UT-MA6 er tilgjengelig fra april 2014 med en veiledende pris på 5499 Euro. Norsk utsalgspris er foreløpig ikke kjent.  

* De viktigste forskjellene mellom kraftversjonen (UT-MA6) og standardmodellen (UT-MB5) er CPU (CoreTM i7 vs CoreTM i5), RAM (16GB vs max. 8GB RAM) og NVIDIA® graphics (Quadro® vs GeForce®). I tillegg leveres kraftversjonen med innebygget LAN & mini DisplayPortTM.

** Med tradisjonell 16:9 aspect ratio vil et A3-dokument fylle kun 84% av skjermen.

**** Testet ved Panasonic sine fabrikker.