FORTSATT PARABOL-BESKYTTELSE

Sandnes-selskapet SMB Industries har kjøpt Para Protection, og tror på fortsatt parabolmarked i mange år framover.

Publisert Sist oppdatert

SMB Industries overtok den 1. juni selskapet Para Protection fra Numa Security System, etter at sistnevnte skal fokusere på velferdsteknologi.

Para Protection ble funnet opp i 1998 og kom på markedet i 1999, og selges i dag i 16 land gjennom store internasjonale elektrogrossister.

Vi tror at folk vil ha behov for parabol i mange år fremover, da hovedsakelig utenfor de store byene

Fortsatt liv i parabolen

– Para Protection er et unikt produkt som beskytter parabolantennen i dårlig vær. Dette sikrer gode TV-signaler som ellers vil være ustabile, spesielt ved regn og snøfall, sier daglig leder Steffen Stangeland i SMB Industries.

Han sier Para Protection blant annet er testet av ingeniør ved Nortronicom, Lars Fjeldvang, og journalist i Lyd&Bilde, Darren Waring.

– Målingene viste en klar forbedring i signalkvaliteten som når frem til LNB-en med Para Protection skjermen montert. På Triax TD 64 cm antennene var BER over 100 ganger bedre med PPS, enn den uten. På Viasat 40 cm antennene, var det også en forbedring av BER på over 20 ganger med PPS montert, sier Stangeland.

– Med nye tjenester som Netflix og YouTube, vil nordmenn fortsatt kjøpe og bruke parabol?

– Vi tror at folk vil ha behov for parabol i mange år fremover, da hovedsakelig utenfor de store byene. Utenfor Skandinavia er en heller ikke kommet like langt med å ta i bruk nyere teknologi. Og tro det eller ei, det er flere land enn Norge som sliter med snø, vind og regn. Den største utfordringen vår i dag er faktisk rene piratkopier som har kommet på markedet. Det har dessverre gått mye tid og ressurser på dette etter overtakelsen av Para Protection, men nå er advokatene våre er i gang med de nødvendige prosessene, sier han.

Varer i årevis

– Hvilke andre områder er SMB Industries inne i?

– SMB Industries har ingen andre produkter som er kommersialisert per dags dato, men eiergruppen driver andre virksomheter innen forbrukerelektronikk, blant annet Elboards. Selskapet har ingen direkte ansatte, men leier inn nødvendig arbeidskraft fra tilknyttede selskaper. Per i dag er 4 personer involvert i produksjon, logistikk, salg og administrasjon, sier Stangeland.

Han sier selskapet primært selger via distributører, og at Para Protection System passer godt inn i porteføljen.

–Para Protection er den eneste, så vidt vi kjenner til, som leverer beskyttere til de fleste typer paraboler. Produktet skiller seg ut fra flere av konkurrentene ved at vi bruker UV-beskyttelse på skjermen, noe som motvirker at den sprekker etter kort tids bruk. I tillegg brukes rustfrie høykvalitets-skruer som også øker levetiden. Den tidligere eieren hadde fortsatt sin Para Protection intakt på hytta 15 år etter montering, sier Stangeland.

Powered by Labrador CMS