DeLonghi F28311

Pressemelding fra DeLonghi 21. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Eksotisk og fantasifull sommer med fritert mat

Det er bare fantasien som setter en stopper for hva du kan fritere. Ta frityrkokeren med deg ut på verandaen og lek deg gjennom kjøleskapet. Om du bare ønsker noen snacks til kvelden eller om du vil lage noe ekstra til sommermaten, kan frityrkokeren gi deg det lille ekstra.

Med en frityrkoker har du mange muligheter til å lage spennende snacks, middagsretter eller desserter for både for store og små. Mozzarella, Camembert eller annen ost, grønnsaker, sopp, kjøtt, kylling eller fisk er noen av ingrediensene du kan benytte. Mange velger også å dyppe matvarene i en røre eller panering før de friterer, som igjen gir muligheten til både variasjon og fantasi. Dersom du trenger kreativ hjelp vil du finne mange spennende oppskrifter på nettet som kan hjelpe deg i gang. Og det beste med fritert mat er at det er så enkelt å gjøre. Hva med å imponere gjestene med fritert scampi, vårruller eller løkringer?

Velg riktig olje

Velg raffinert olje som tåler høye temperaturer, for eksempel rapsolje, soyaolje, jordnøtt/peanøtt-olje eller solsikke-olje. Frityrkokeren fra DeLonghi F28311 har 1,2 liter med olje-kapasitet. Den skråstilte roterende kurven reduserer forbruket av olje med 50 prosent. I tillegg har frityrkokeren Easy-Clean og tappeslange for lettere rengjøring av oljen.

Temperatur

Det er viktig at frityroljen har riktig temperatur. Er temperaturen for kald, vil oljen trenge inn i produktet og produktet går nærmest i oppløsning. Er oljen for varm, vil oljen harske og i tillegg oppstår det en blåfarge på osen som er helseskadelig. DeLonghi F28311 har justerbar termostat opptil 190 grader og med en veiledende oversikt på høyre side kan du se hvilke temperaturer som egner seg best ved fritering av for eksempel kjøtt, fisk eller grønnsaker. Frityrkokeren til DeLonghi gjør det enkelt for deg å velge riktig, og har en matkapasitet på en kilo med en roterende kurv som sørger for at alle ingrediensene blir riktig fritert. 1800 watt.

Slik får du sprø pommes frites

Om du liker sprø pommes frites bør du skjære opp potetene i like store biter og legg potetene i rennende kaldtvann i ca 20-30 minutter for å trekke ut mest mulig stivelse som er i potetene. Potetene får da en saftig ”innmat”, og en sprø ytterkant. Den perfekte pommes frites skal serveres rykende varm. Den friterte skorpen rundt skal være rundt 1 mm tykk og være knallhard og sprø. Innmaten skal være som deilig og fløyelsmyk potetmos. Til slutt kan du salte og krydre som du vil. Bruk gjerne Maldon salt.

Eksotisk dessert

En populær dessert på kinarestauranter i Norge er fritert banan. Vanligvis blir den servert med iskrem ved siden av som gjør den til en veldig populær dessert for store og små. Det beste ved denne desserten er at det er så enkelt. Bland sammen en røre av hvetemel, bakepulver, sukker, vann og litt olje. Del opp bananene i biter, tre dem på et grillspidd og dypp dem i røren. Stek bananene til de er gyllenbrune og legg dem til side, så de får rent av seg. Server med litt sirup over bananene og den isen du liker best.

Veil. pris fra kr 1.299,-.

Powered by Labrador CMS