Torben Ulrich i danske Denver viser på IFA blant annet Frameos digitale fotorammer. Foto: Stian Sønsteng

VIL FORTSATT VÆRE ET BILLIGMERKE

– Denver ønsker ikke å bevege seg oppover til å bli et C-, B- eller A-merke. Vi vil være akkurat der vi er, som et innstegsmerke, sier Torben Ulrich.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet ble etablert i 1990 som radio- og TV-importør, og omsatte i fjor for en halv milliard danske kroner. Denver A/S har datterselskap i Tyskland, Nederland, Spania og Polen, og Ulrich eier selskapet 50/50 sammen med Henrik Kristensen. De er begge sterkt involvert i driften som salgssjefer, med en administrerende direktør som én av deres 70 ansatte.

– Denver leverer innstegsprodukter, til aggressive priser. Dette har fungert i over 30 år, og gjør det stadig vekk, sier Torben Ulrich til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi møter ham i september på IFA-messen i Berlin, der Denver har et større utstillingsområde.

– Her har vi stilt ut i 20 år, sier Ulrich.

 

Frameo

Elsparkesykler har i år vært den viktigste produktgruppen for Denver, men neste år ligger de digitale fotorammene fra Frameo an til å overta posisjonen. Disse ble kåret til årets foto-/videoprodukt 2022/2023 av fagbladet Elektronikkbransjen.

Frameo er vår egen oppfinnelse

– Frameo er vår egen oppfinnelse, som vi kom med i 2015, og Henrik og jeg er personlig inne på eiersiden i Frameo. Appen og programvaren selges til mer enn 50 kinesiske fabrikker, som produserer fotorammer for 200 varemerker over hele verden, sier Ulrich.

Av de 70 medarbeiderne i Denver, er 45 basert i Hinnerup nord for Århus. Disse håndterer virksomheten i Norden og Baltikum, og her lagerføres 500 ulike Denver-produkter.

– Hvor viktig er det norske markedet for dere?

Denver Digital Kids Camera KCA-1330. Pris: 355,- Foto: Stian Sønsteng

 

Billig også i Norge

– Ganske viktig. Det blir sagt at man i Norge kun kjøper dyre produkter, men vi ser på våre statistikker at dette ikke stemmer.

Hos Denver merker man ikke så mye til finanskrisen.

– Vi får nok noen kunder som på grunn av økonomien velger rimeligere produkter enn de ellers ville gjort, men det er også dem som ikke kjøper noe i det hele tatt. Under pandemien hadde vi våre to beste år, med et overskudd i 2021 på 110 millioner norske kroner, og 90 millioner året etter, sier Ulrich.

– Utvikler dere produktene selv, eller plukker dere fra hyllene i Asia?

– Begge deler. Frameo er som nevnt vårt helt eget produkt, men mye er utviklet ved fabrikkene vi bruker. Her velger vi farger og spesifikasjoner, og siden vi har vært så lenge i bransjen spør også mange av produsentene oss til råds når det gjelder design og produktutvikling. Det nordiske designet slår alltid godt an, over hele verden, sier Ulrich.

– Hvordan merker dere fokuset på miljø og holdbare produkter?

– Vi merker et press både fra våre medarbeidere og kunder, og påvirker selv våre leverandører. Vi følger selvfølgelig de gjeldende regelverk, og bruker for eksempel så lite plast som mulig.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 6/2023, som ble distribuert uke 47. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS