På EuroCucina viste Smeg sin småelektriske kolleksjon «Siciliy is my Love», som er et samarbeide med Dolce&Gabbana. Tre modeller er lansert i Norden, og flere kommer. Foto: Ola Larsson

SMEG I TOSPANN MED DOLCE&GABBANA

Smeg fortsetter samarbeide med Dolce&Gabbana, lanserer oppkoblede produkter, og tar storkjøkkenfunksjoner inn i forbrukerkjøkkenet.

Publisert

Mikael Åkerlund, nordisk produktsjef i Smeg, forteller på EuroCucina-messen at selskapet vil løfte frem symbiosen mellom design og funksjon i sine nye produkter, og at de tradisjonelt har vært mest kjent for sitt design. Smeg ligner ikke på noe annet, og har et unikt design.

Ett eksempel er samarbeidet med Dolce&Gabbana, som ble offentliggjort på forrige EuroCucina.

Mikael Åkerlund med de to variantene av «Divina Cucina». Samarbeidet med Dolce&Gabbana består av frittstående ovn, kjøkkenvifte og matchende FAB28 kjøleskap. Foto: Ola Larsson.

– For to år siden startet vi et samarbeid med Dolce&Gabbana, der vi produserte 100 håndmalte kjøleskap med 100 ulike motiver. Vi har videreutviklet samarbeidet innen småelektrisk, og i år tar vi ytterligere et steg i og med at vi lanserer ovner (som bygger på Victoria-serien), kjøkkenvifter og kjøleskap med to ulike motiv, sier Åkerlund.

Smegs småelektriske kolleksjon i samarbeid med Dolce&Gabbana kalles «Siciliy is my Love», og ble vist første gang på designmessen Salone del Mobile di Milano 2017. I april 2018 ble produktene lansert på det nordiske markedet. Først ute var vannkokeren, sitruspressen og brødristeren for to brødskiver. På EuroCucina 2018 ble det vist frem flere modeller i kolleksjonen. Navnet kommer fra de to selskapenes italienske opprinnelse, og er framfor alt er en hyllest til Sicilia der både Domenico Dolce og Stefano Gabbana er oppvokst. De nye produktene kommer på markedet i løpet av 2019.

Det nye samarbeidet med med Dolce&Gabbana kalles «Divina Cucina», og består av en frittstående ovn, kjøkkenvifte og matchende FAB28 kjøleskap. Kolleksjonen ble presentert i to varianter. Den første i toner av ildrødt og orange, inspirert av det sicilianske marionetteteateret og den tradisjonelle håndmalte vognen. Den andre kolleksjonen er i et majolica-mønster i nyanser av blått og hvitt, hvor bilder av Mount Etna og ruinene av det greske tempelet Cator og Pollux i Tempelets dal.

Småelektriske produkter må stå fremme for å bli brukt, da er design meget viktig

Oppkopling og storkjøkken

Smeg fortalte på EuroCucina at de kommer til å lansere oppkoplete produkter i fjerde kvartal i år, og at de legger til funksjonen i eksisterende produkter, som i forbindelse med dette kommer med nye skjermer.

En annen ting selskapet satser på, er å ta storkjøkkenfunksjoner inn på forbrukerkjøkkenet, noe som er en ny trend på markedet i dag. Det handler om å gi forbrukerne nye funksjoner, men å unngå enn industriell følelse, og isteden gi mykere uttrykk.

Et eksempel på dette er at Smeg i september lanserte en vakuumeringsskuff for sous-vide og konservering. Et annet er Blast chiller (for rask nedfrysing), som kommer i tredje eller fjerde kvartal. En dampovn med sous-vide og med SmegConnect lanseres noe senere.

Mikael Åkerlund i Smeg med selskapets kommende vakuumeringsskuff for sous-vide og konservering. Foto: Ola Larsson.

– Med SmegConnect skal man kunne kople sammen sine produkter og styre alt via mobilen. Dessuten flytter vi storkjøkkenfunksjoner inn på forbrukerkjøkkenet, sier Åkerlund.

På EurocuCina ble også ovnene Smeg Portofino vist, samt nye modeller med doble ovner. Portofino er utstyrt med elektronisk termostat, energiklasse A+, og har pyrolyse, hvilket ifølge selskapet er unikt. De har tidligere blitt levert med gass, og i januar i år kom de også med induksjonstopp.

Full fart i Norden

Semg vil legge til funksjonen SmartConnect i allerede eksisterende produkter, som i forbindelse med dette vil komme med nye skjermer. Foto: Ola Larsson.

– Vi vokser så det knaker, spesielt innen småelektrisk, og Norden er området Smeg lykkes aller best. Vi ble kåret til Beste småelektriske leverandør på Elon-messen etter bare å ha vært med ett år, og vi er overbeviste om at småelektriske produkter må stå fremme for å bli brukt, da er design meget viktig, sier Åkerlund.

Powered by Labrador CMS