Doro 8080 er utstyrt med en bronsjefarget ramme. Foto: Jan Røsholm

DORO-TELEFON FOR JUNIOR-SENIORER

Doro er kjent for sine telefoner tilpasset den eldre garde. Før jul kommer de med tre nye modeller, der toppmodellen er tilpasset yngre seniorer.

Publisert

Kjennetegn for Doros telefoner har vært nødknapp, store taster og store skjermer, samt enklere funksjoner. Alle de tre nye modellene ble vist frem for første gang på IFA-messen i Berlin i september.

Ny smart toppmodell

Doro 8080 er en smarttelefon basert på Android Go. Telefonen er utstyrt med to kameraer, et 16 megapikslers kamera på baksiden, og ett foran på fem megapiksler. Med en stor trykkfølsom skjerm har den dermed fått et utseende som liger mer på en «vanlig» telefon.

Anders Austad i Doro viser frem toppmodellen Doro 8080. Foto: Jan Røsholm.

– Seniorene vil ha en telefon som ser vanlig ut, men som har Doro-DNAet i seg, sier Anders Austad i Doro til fagbladet Elektronikkbransjen.

Telefonen har fått en aluminiumsramme rundt kanten som gjør den lettere, men ifølge Doro veldig robust. Skjermen er på 5,7 tommer, og telefonen er utstyrt med fingeravtrykkleser og standard tilkobling for hodetelefon.

– Den er selvfølgelig utstyrt med Response by Doro, som er en sikkerhetstjeneste som lar brukeren enkelt ringe et forhåndslagret nummer, eller være tilkoblet en alarmsentral i nødsituasjoner, sier Austad.

Prisen for Doro 8080 vil være i underkant av 4.000 kroner, og den vil være tilgjengelig i sort og hvit utførelse. Begge har ramme i bronsefarget aluminium.

Seniorene vil ha en telefon som ser vanlig ut, men som har Doro-DNAet i seg

– Det er første gang vi lanserer en så dyr telefon, men tilbakemeldingene har vært gode. Det blir også lettere for pårørende å hjelpe til, da denne telefonen er lik å bruke som den de selv bruker, sier Austad.

Doro 8080 er ifølge Austad i norske butikkhyller før jul.

Doro 7011 (til venstre) og klapptelefonen Doro 7031 kommer i butikk før jul. Foto: Jan Røsholm.

Enklere knappetelefoner

I tillegg til den nye smarttelefonen 8080, lanserer Doro også to nye knappetelefoner for det norske markedet. Begge modellene har støtte for 4G, og er basert på Android Go.

– Modell 7011 får en pris rundt 1.300 kroner, mens klappetelefonen 7031 vil koste 1.500 kroner. Begge er i butikk før jul, sier Austad.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Begge modellene utstyrt med store og tydelig adskilte knapper, og har sikkerhetsknapp, GPS og er tilpasset brukere med høreapparat.

Powered by Labrador CMS