Electrolux Grand Cuisine

Pressemelding fra Electrolux 12. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Kjøkkenserien som de færreste kan kjøpe!

Electrolux Grand Cuisine; Michelinkokkens drømmekjøkken

Electrolux Grand Cuisine er verdens første profesjonelle kjøkkensystem utviklet for hjemmebruk og den mest luksuriøse kjøkkenserien som fullt ut gjør det mulig å gjenskape Michelin opplevelser hjemme på eget kjøkken.

–Dette er et spesialdesignet matlagingssystem med de samme funksjonene som leveres til proffmarkedet og til et flertall av Europas Michelin restauranter. Grand Cuisine er vår mest eksklusive kjøkkenserie noensinne, og selges kun i prosjekt hvor kunden får anledning til å påvirke både design og tilpasninger ut fra sine behov, sier markedssjef Lena Wånemark i Electrolux Norge.

De siste årene har interessen for matlaging unike matopplevelser økt. Vi har blitt mer opptatt av kvalitet, gode råvarer, smak og nytelse. Restaurantene og deres mesterkokker har med sine kulinariske opplevelser gitt nye inspirasjon til forbrukere og interessen for matlaging hjemme.

Electrolux Grand Cuisine er designet og utviklet spesielt for hjemmebruk, og består av ni eksklusive kjøkkenprodukter for matlaging: intelligent kombidampovn, gassbluss, hel induksjonsplatetopp, skålformet induksjonstopp, krom grilltopp, presis vakuumpakkemaskin, profesjonell kjøkkenmaskin og skreddersydd ventilasjonshette.

Grand Cuisine er visuelt imponerende og er utelukkende basert på hjemmekokkens nye behov. Med den ultraluksuriøse kjøkkenserien viderefører Electrolux sin profesjonelle erfaring ut til luksussegmentet av forbrukermarkedet.

– Det vi har gjort er å overføre våre profesjonelle kjøkkenmaskiner til hjemmekjøkkenet. I serien inngår blant annet markedets mest eksklusive ovner med integrert induksjons-wok, gassbluss og store koketopper med åtte soner. Dette er svært dyre produkter der prisen inkluderer en produktspesialist som kommer hjem til kunden for demonstrasjon og gjennomgang av produktene, sier Wånemark.

Målgruppen for den eksklusive kjøkkenserien er luksussegmentet av forbrukermarkedet. Dette er produkter for de ganske få som har råd til å kjøpe det lille ekstra. Electrolux har allerede levert flere Grand Cuisine moduler til pengesterke forbrukere i Sverige og England. Nå står det norske ”high end” segmentet for tur.

– Vi lanserte Grand Cuisine i England i fjor og har allerede solgt serien til en eksklusiv målgruppe i både England og Sverige. Kjøper man hele utstyrsserien, eksklusive Molteni-komfyren, snakker vi om en prislapp på 80.000 Euro, eller nærmere 700.000 kroner. Da kommer innredningen i tillegg. Det sier seg selv at dette ikke er produkter for hvem som helst! Det blir spennende å se hvem som blir den første innehaver av Grand Cuisine serien i Norge, sier Wånemark.

Produktbeskrivelse:

Skreddersydd ventilasjonssystem

Skreddersydd ventilasjonshette som fjerner fett og matlukt slik at luften på kjøkkenet føles ren og frisk til enhver tid. Ventilasjonshetten er utstyrt med LED- og/eller Halogen downlights. Electrolux’ eget ingeniør-team hjelper deg med å utvikle et viftesystem spesialtilpasset ditt kjøkken.

Kombidampovn

Smart kombidampovn som kan tilberede store mengder mat på rekordtid ved hjelp av varmluft og damp. Ovnen kan varme opp kald mat på få minutter og lar deg tilberede lekre retter med høy hastighet og presisjon. Kombidampovnen har en høyeffektiv dampgenerator som styres av en Lambda sensor som til enhver tid tilpasser fuktigheten i ovnen til de ulike rettene som settes inn. Utviklet av de profesjonelle. Pris ca 175.000 NOK.

Blåsekjøler

Spesielt effektivt og kontrollerbart kjølesystem som bevarer kvaliteten og forlenger holdbarheten på maten. Blåsekjøleren har kapasitet til hele 100 liter og kan kjøle ned maten til kjøleskapstemperatur eller til fryseskapstemperatur. Den er dessuten utstyrt med berøringsskjerm, automatisk eller manuell temperaturregulering, 3-soners kjernetemperaturmåler og sidehengslet dør for god tilgang. For hurtig nedkjøling av vin – leveres den med et stativ som kan kjøle ned hele 25 flasker på få minutter. Pris ca 125000 NOK.

Gasskoketopp

Et kunstverk på kjøkkenet med fem gassbrennere som automatisk justerer flammespredningen etter størrelsen på pannen. Toppen gir unik støtte til panner og kjeler slik at du enkelt kan skyve pannene bort fra flammene uten at de kan risikere å velte. I tillegg har den knotter med 120° rotasjon for presis flammekontroll. Pris ca kr. 85.000 NOK.

Induksjonskoketopp

Induksjonskoketopp, som i motsetning til vanlige induksjonstopper som ofte har fire separate plater, består Induction Zone av en 1050 mm bred glassplate som gir deg frihet til å plassere kjeler og panner hvor som helst på platen. Den er utstyrt med automatisk kasserolledetektor som gir deg maksimal frihet. I tillegg kan du forhåndsstille den inn til å ha enten fallende eller stigende effekt fra venstre til høyre slik at du kun flytter kasserollene eller stekepannene til de effekttrinn du ønsker. Pris ca kr 145.000 NOK.

InduksjonsWok

Å lage mat på induksjonstopper er både energibesparende og behagelig. Med teknikken ”Surround Induction Zone” kan du enkelt steke, dampe og wokke kjøtt og grønnsaker. Den er formet som en glassbolle – perfekt for koking, posjering og frityrsteking. Induksjonstoppen varmes opp umiddelbart og er svært enkel å rengjøre. Pris ca 70.000 NOK.

Sear Hob

Aldri har det vært enklere å steke biffer, burgere og andre godsaker. Sear Hob er utstyrt med en stor forkrommet overflate som reduserer behovet for olje og fett. Toppen har god kapasitet og gir perfekte resultater, uansett mengde. Sear Hob er utstyrt med berøringsskjerm og temperaturindikator 60°c til 290°c. Pris ca 55.000 NOK.

Profesjonell mixer

Kjøkkenmaskin med restaurant-standard, nøyaktig hastighet og stillegående motor. Den har allsidigheten som trengs for å takle alt fra tunge deiger til lette rører. Kjøkkenmaskinen er utstyrt med et ergonomisk løftesystem og har tilbehør som pasta kit og kjøttkvern. Pris ca 20.000 NOK.

Vakuumpakkemaskin

Rask og effektiv vakuumpakkemaskin som kan brukes til å pakke tørre matvarer som ris, mens dens viktigste funksjon er ”cook-and-chill prosessen” som holder ferdiglaget mat i perfekt stand helt til det er tid for servering. Du kan med andre ord lage ferdig måltidet om morgenen og servere det på kvelden eller et senere tidspunkt. Vakuumpakkemaskinen er programmerbar mellom 35 og 100% vakuum med en proff kapasitet på 10 mbar. Den har berøringsskjerm som gjør det enkelt å justere for ulike forseglingstyper og posetykkelser. Som tilbehør finnes det et stativ for pakking av væsker. Pris ca 70.000 NOK.

Powered by Labrador CMS