Elkjøp Norge-sjef Fredrik Tønnesen smilte bredt da vi møtte ham på Campus i 2018. I år må kjeden avlyse opplæringsmessen. Foto: Stian Sønsteng
Elkjøp Norge-sjef Fredrik Tønnesen smilte bredt da vi møtte ham på Campus i 2018. I år må kjeden avlyse opplæringsmessen. Foto: Stian Sønsteng

ELKJØP AVLYSER CAMPUS

Elkjøp har avlyst sine arrangement i forbindelse med opplæringsmessen Campus, som skulle samlet 6.000 ansatte på Gardermoen i mai og juni.

Publisert

– Korona-epidemien rammer oss alle på en eller annen måte. Situasjonen hos oss nå er krevende og spesiell, som den er for så mange andre bedrifter og privatpersoner akkurat nå, sier administrerende direktør Fredrik Tønnesen i Elkjøp Norge i en epost formidlet av kjedens kommunikasjonsavdeling den 16. mars.

Campus skulle gått av stabelen i The Qube og tilstøtende hotell på Gardermoen fra 19. mai til 10. juni. Her skulle ansatte fra kjedens butikker i hele Norden møtt leverandørene i Campus Home og Campus Tech, planen var en egen dag for leverandørene 26. mai, de ansatte på ettermarkedet (After Sales Operations) hadde to samlinger, kjeden skulle ha en egen ledersamling, og den 27. mai skulle det være en egen prisutdeling under Campus Awards.

Beslutningen om å avlyse Campus ble tatt fredag 13. mars. Rundt 6.000 Elkjøp-ansatte skulle deltatt, samt representanter fra 150 leverandører.

Økt etterspørsel

I uttalelsen fra Fredrik Tønnesen heter det at Elkjøp Norge i disse dager merker en stor økning i etterspørselen når det gjelder en del varegrupper.

– Dette gjelder særlig i kategorien hjemmekontor med produkter som PC-skjermer, PC-mus, tastatur og hodetelefoner. Vi ser også en økning på produkter knyttet til matoppbevaring, da særlig frysebokser. Her har vi fortsatt mye produkter på lager og får inn mer fortløpende, skriver Tønnesen.

Han fortsetter:

– Det aller viktigste for oss nå er å ta vårt ansvar i den nasjonale dugnaden slik at vi reduserer smittefaren for medarbeidere og kunder, dette er vår viktigste oppgave nå fra dag til dag.

Nedbemanner på Gardermoen

I en pressemelding datert 15. mars, skriver Elkjøp at de reduserer bemanningen ved sine butikker på Gardermoen.

– Det er med tungt hjerte at vi nå ser oss nødt til å redusere bemanningen med 70 prosent i våre butikker på Gardermoen, både innenlands og utenlands. Det viktigste for oss nå er å ta vare på våre ansatte som er berørt, fortsette vår kompetansekartlegging og gjøre det vi kan for å støtte våre kolleger i det som er en krevende situasjon, sier Tønnesen i pressemeldingen.

Elkjøp Norge har over lengre tid fulgt utviklingen tett, sammen med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet og retningslinjene fra Regjeringen.

– Det viktigste vi gjør nå, er å følge beredskapsplanen vår og fortsette å informere så hyppig og grundig internt som vi har gjort opp til i dag, sier Tønnesen.

Elektronikkbransjen.no/korona

elektronikkbransjen.no/korona har vi samlet alle saker om hvordan spredningen av koronaviruset (Covid-19) påvirker bransjen.

Følg med på elektronikkbransjen.no/kalender, og tips oss gjerne hvis vi mangler arrangement eller endringer på grunn av koronaviruset.

Powered by Labrador CMS