Marie Hansen fra OBH Nordica viser frem den nye sous-vide-kokeren. Legg merke til lokket i glass. Foto: Jan Røsholm

SOUS-VIDE MED MAGNETISK SIRKULASJON

OBH Nordica benytter seg av magnetteknologi i sin nye sous-vide-maskin. Dette skal gi jevnere temperatur og svært stillegående drift.

Publisert

Matlaging med sous-vide betyr å vakuumpakke maten, for så å tilberede den over lang tid i et vannbad med jevn temperatur. Næringsstoffer og smak bevares, og kjøttet blir mørt og saftig.

Bedre brukervennlighet

Produktet har fått en vesentlig oppgradering i forhold til tidligere modeller.

En liten magnetdrevet visp i bunnen av vannkaret sørger for jevn vanntemperatur i hele karet

– Både design og funksjonalitet er forbedret, og i tillegg har brukervennligheten øket, sier Marie Hansen i OBH Nordica.

Lokket er blant annet i glass, slik at brukeren kan følge med på maten under matlagingen. Den største nyheten med produktet er løsningen som er valgt for å holde temperaturen jevn.

– En liten magnetdrevet visp i bunnen av vannkaret sørger for jevn sirkulasjon, og dermed lik vanntemperatur i hele karet, sier Hansen.

Temperaturen kan stilles inn på desimalverdi, og kan justeres fra 40 til 90 grader. Tilberedningstiden kan stilles inn fra 10 minutter og opp til 72 timer. Vannkapasiteten er på 8,5 liter og matkapasiteten på 2,5 kilo. Vispen har gitt produktet sitt navn; OBH Nordica Sous Vide Cooker Magnetic Circulation.

I bunnen av kokekaret sitter en magnetisk drevet visp som får vannet til å sirkulere i hele karet. Da blir det jevn temperatur. Foto: Jan Røsholm.

Beholder næringsstoffene

En av fordelene med sous-vide-teknologien er at maten ikke blir overstekt. Temperaturen vil aldri bli høyere enn vanntemperaturen som er stilt inn.

– En annen fordel er at siden maten ligger i en lukket pose, så forblir alle næringsstoffene i posen, i motsetning til om du bruker en kjele eller panne, sier Hansen.

Prisen på OBH Nordica Sous Vide Cooker Magnetic Circulation er 3.000 kroner.

Powered by Labrador CMS