Pål Ivar Hemseter (t .v.) i Elon Norge og Maksim Dembizki i Nobelia i et Nordanro-kjøkken med hvitevarer fra Husqvarna. Foto: Stian Sønsteng

VIL BLI LANDSDEKKENDE PÅ KJØKKEN

– Elon skal bli en landsdekkende kjøkkenleverandør både for prosjekt- og privatmarkedet, og i løpet av året er Nordanro ute i 28 butikker.

Publisert

Det sier Pål Ivar Hemseter, som har ansvaret for proffkundene og er prosjektansvarlig for Nordanro-kjøkken i Elon Norge. Når vi møter ham på utdanningsmessen Elon Expo i Örebro i Sverige i juni, er status at ni Elon-butikker har Nordanro-kjøkken utstilt.

Elons Nordanro-kjøkken produseres i Tyskland av Nobelia. Foto: Stian Sønsteng

– I får ytterligere åtte butikker egen kjøkkenutstilling, og til høsten kommer dette i elleve butikker til – slik at vi til jul selger kjøkkeninnredning i 28 butikker, sier Hemseter.

Elon tilbyr tre kjøkkenløsninger; ferdige møbelkjøkken, flatpakkede kjøkken med klikkelementer, samt bytte av kjøkkenfronter.

– Våre møbelkjøkken er av premiumkvalitet, fra tyske Nobilia. Dette er en av verdens største kjøkkenprodusenter, med kvalitet ned til den minste detalj. Kvaliteten er på linje med Sigdal, HTH og Drømmekjøkken, eller bedre, siden det her ikke er noe åpent tre på skroget.

Hemseter sier man med Nordanro kan spare 25 prosent på monteringstiden, siden for eksempel høyskapene kommer ferdig montert, skuffeseksjonene er satt inn på forhånd, og det er forborede hull til håndtak og knotter.

4000 kjøkken hver dag

– Nobilia produserer daglig 4.000 kjøkken, og de har kunder i over 90 land. Leveringskapasiteten deres er 97 prosent, og det har den vært under hele koronaperioden. Når andre har slitt med å levere, har de opprettholdt denne, og de gjør de fortsatt, sier Hemseter.

Et skrog fra Nordanro Flex klikker du sammen på cirka et minutt

Nordanro Flex er navnet på Elons flatpakkede løsning.

– Dette kjøkkenet er produsert i Estland, og har en klikkløsning som gjør at du kan sette sammen skrogene på samme måte som du legger et laminatgulv. Mange har kanskje prøvd å montere et flatpakket kjøkken, for eksempel fra Ikea, med mye skruer og plugger som gjør at det kanskje tar 10-15 minutter å sette sammen et skrog. Et skrog fra Nordanro Flex klikker du sammen på cirka et minutt, og heller ikke her er det åpent tre på noen av møbeldelene, sier Hemseter.

Nordanro Flex er et flatpakket kjøkken produsert i Estland, som klikkes sammen på samme måte som et laminatgulv. Foto: Stian Sønsteng

Den siste kjøkkenløsningen kaller Elon Nordanro nye fronter. Her tilbyr de ti ulike kjøkkenfronter i 16 farger, som tilpasses eksisterende kjøkken.

Proffmarkedet

Hemseter sier prosjektmarkedet er en viktig del av kjøkkensatsingen til Elon.

– Proffmarkedet er en helt ny kanal for oss, og skal du inn her må du tilby både kjøkken og hvitevarer, siden byggmestere, typehusfirma og entreprenører ønsker å kjøpe alt samme sted. Her skal vi være en kjent og foretrukket merkevare, og i tillegg til at vi er svært leverings- og konkurransedyktige på kjøkkeninnredningen har vi med Elons sentrallager på 46.000 kvadratmeter her i Örebro tilgang på hvitevarer til enhver tid. Kundene våre slipper derfor at et prosjekt stopper opp fordi de må vente på det ene eller det andre. Samtidig er det en styrke for oss at du hos Elon samtidig kan kjøpe det du trenger til hjemmet, og vi tilbyr blant annet høyttalerløsninger tilpasset plassering for eksempel sokkelen på kjøkkenet, sier Hemseter.

På Elon Expo vises det også hvordan Nordanros kjøkkenmøbler også kan brukes i andre rom. Foto: Stian Sønsteng

Ansetter kjøkkenselgere

Når det gjelder kjøkkenutstillingen i butikk, kommer dette både i eksisterende og nye butikker.

– Utstillingen trenger minimum 80 kvadratmeter, men flere ligger på 120 kvadrat, og når vi åpner i Trondheim til høsten vil vi her ha 200 kvadratmeter, sier Hemseter.

Når vi åpner i Trondheim til høsten vil vi her ha 200 kvadratmeter

– I hvilken grad gir en kjøkkenutstilling mersalg av hvitevarer?

– Vi har ikke tall for dette ennå, men en stor andel kjøkken selges selvsagt med tilhørende hvitevarer.

Elon tilbyr også montering av kjøkken, og dette skjer ved at hver enkelt butikk har kontakt med lokale håndverkere.

– Hva kreves det ellers av butikkene som begynner å selge Nordanro?

– De må selvsagt ha medarbeidere som kan tegneprogrammet, og hvis man ikke har tidligere erfaring med dette anbefaler vi at man tegner minimum 100 kjøkken før man hjelper kundene. Vi forsøker derfor å ansette medarbeidere med erfaring fra kjøkkenbransjen.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2022, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS