GÅR AV I ELON NORGE

Konsernsjef Stefan Lebrot (t. v.) og nå avtroppende Elon Norge-sjef Asle Bjerkebakke viste i fjor de første brunevarene med kjedens eget varemerke Elvita. Foto: Stian Sønsteng

Elon Norge-sjef Asle Bjerkebakke går inn som direktør for internasjonalt salg i Elon, og erstattes av salgsdirektør Hans-Eric Schultz.

Publisert Sist oppdatert

Schultz har sittet i konsernledelsen, som ansvarlig for hvitevaresalget. Han blir nå ny administrerende direktør i Elon Norge AS, en stilling han tar over etter Asle Bjerkebakke.

– Elon er i en spennende reise der det er naturlig at vi tilpasser organisasjonen som helhet, inkludert ledergruppen. For å nå våre mål er det viktig å utnytte våre interne ressurser på best mulig måte, og jeg ser denne endringen som et bevis på dette, sier administrerende direktør Stefan Lebrot i Elon Group AB, i en pressemelding som gikk ut 13. februar.

Her heter det at endringen, som gjennomføres fra 1. mars, er en naturlig del i arbeidet med å effektivisere og hente ut synergieffekter i konsernet.

 

Vemodig

– Dette er litt vemodig, etter 23 år i ledergruppa i Euronics og Elon i Norge, de siste seks årene som daglig leder, sier Asle Bjerkebakke til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hans-Eric Schultz blir ny sjef i Elon Norge. Foto: Elon

Han sier endringen skjer etter at Elon Norge har tilbakelagt et krevende år, noe som også forventes for 2024.

– Når man ikke er i 100 prosent fysisk form, er det godt å ha Hans-Eric som arvtaker. Det var derfor lett å takke ja til en ny stilling, da Stefan kom med dette tilbudet. Jeg går nå over i konsernet, og får ansvaret for salget av vårt eget varemerke Elvita utenfor Sverige, til de andre nordiske landene og våre europeiske partnere i Euronics, sier Bjerkebakke.

Han sier Elon Norge i 2023 har tatt flere strukturelle grep i butikkdriften.

 

Slo markedet

For å nå våre mål er det viktig å utnytte våre interne ressurser på best mulig måte

– Vi hadde i fjor en økning i forhold til markedet, og de 40 av våre 70 butikker som er eid av handlerne, og stort sett har vært med oss fra Euronics-tiden, har et godt fotfeste i sine lokalmarked. Derimot har omsetningen sviktet i enkelte franchise-butikker. Blant tiltakene vi har gjort er kostnadskutt og en effektivisering av driften, og vi har i enkelte tilfeller byttet lokasjoner og/eller franchisetakere. Selv om vi allerede ser positive resultater, og det er lagt et godt grunnlag for videre drift, er det mye som gjenstår. Derfor tror jeg det er sunt for Elon Norge at det kommer inn friskt blod, og med Hans-Eric som ny leder tror jeg dette kommer til å bli bra, sier Bjerkebakke til fagbladet Elektronikkbransjen.

Etter at regnskapsføringen for de norske butikkene i fjor ble flyttet til Elon i Sverige, er Elon Norge i dag en ren salgs- og driftsorganisasjon, med ti ansatte.

Powered by Labrador CMS