HYGGELIG JULETRADISJON I FREDRIKSTAD

Den siste fredagen før jul inviterte Euronics Norge som vanlig sine leverandører og samarbeidspartnere til julelunsj.

Publisert Sist oppdatert

Den tradisjonsrike julelunsjen i Fredrikstad har blitt avholdt tolv ganger, og samler de fleste av kjedens leverandører. Den har blitt avholdt forskjellige steder i Fredrikstad, men de to siste årene har stedet vært Slippen restaurant langs elvekanten på Kråkerøy.

Byr på seg selv

Kundeklubben er blitt det vi i Euronics ønsker å være, og denne skal vi utvikle videre

Det har vært en tradisjon at julelunsjen er åpnet med Lucia-tog og barn fra en lokal barnehage. Mange har nok hatt en liten tåre i øyekroken når små barn pyntet med kjortel, lys og glitter har marsjert syngende inn i lokalet. I år var barnehagen forhindret, men de ansatte på kjedekontoret tok ansvar. Det var nok noen blanke øyne også i år, men det var nok smil og latter som var årsaken denne gangen. Kjedekontoret stilte i full Lucia-mundur, og sang etter beste evne. Etter den tradisjonelle Luciasangen, skiftet de til horn og røde blinkende neser, og «Rudolf er rød på nesen» ble fremført til stor jubel.

Kjeden i godt driv

Kjedeleder Kenneth Baltzersen sa i sin velkomsttale at Euronics kjeden nå er i godt driv.

– Vi har to nyåpninger på trappene rett etter jul. Første blir en ny butikk på Finnsnes, mens i mars åpner vi i nye lokaler i Arendal, sier Baltzersen. Han forteller videre at den nyetablerte kundeklubben til Euronics er blitt en suksess.

– Kundeklubben er blitt det vi i Euronics ønsker å være, og dette skal vi bygge videre på, avsluttet han. Euronics har nå 62 butikker i Norge.

Foredrag om fyll og bakrus

Baltzersen understreket at fyll og jul ikke hører sammen, og for at de fremmøtte skulle lære litt om alkoholens virkemåter, var Ole Andre Syvertsen invitert. Han er programleder på TV, og har blant annet ledet TV-programmet «Fylla» på NRK. Han er også forfatteren bak boka «Bakrus». I sitt foredrag med humoristisk vri var poenget at dersom man ønsker å unngå bakrus, så er det bare en løsning.

– Den beste måten å unngå «dagen derpå» er å drikke mindre, og for omgivelsene er det sikkert også hyggeligere, en skikkelig «vinn-vinn situasjon», sa Sivertsen.

Julelunsjen har en fast avslutning. Alle reiser seg, tar sidemannen i hånden, og hele tre vers av «Deilig er jorden» fremføres. Så ønskes alle en riktig god jul, og julefreden kan senke seg.

Powered by Labrador CMS