WHIRLPOOL UTE MED SMARTE HVITEVARER

De første wifi-produktene til Whirlpool, vaskemaskin og tørketrommel, er på tur ut i norske butikker. Neste år kommer oppvask og kombiskap.

Publisert Sist oppdatert

– Alle produktene kan styres fra samme app på mobilen eller nettbrettet. Man kan for eksempel monitorere temperatursvingninger i kombiskapet, sette fryseren i økomodus og velge riktig vaskeprogram, sier Trond Ølstad.

Han er nøkkelkundesjef i Whirlpool, og demonstrerer på kompetansedagene til Euronics Norge og de svenske søsterkjedene Elon og Elkedjan i Ørebro de første smarte hvitevarene fra Whirlpool.

– Først kommer vask og tørk, som styres via en Android- eller iOS-app. Denne er mer avansert enn maskinene, som takket være appen også får flere muligheter. Vi har flere smarte løsninger, som at man kan velge type tøy og hvilket smuss det er, så gjør maskinen det beste ut av problemet; for eksempel en olabukse med oljeflekker, sier Ølstad.

Denne er mer avansert enn maskinene, som takket være appen også får flere muligheter

Han mener det er en stor fordel at maskinen i fremtiden kan oppgraderes via appen hvis man får nye tekstiler som skal vaskes annerledes enn i dag.

Vasker 12 kilo

– Da kan maskinen styres via appen og vaske tekstilene riktig, slik at man alltid er sikret et godt vaskeresultat, sier Ølstad.

– Hvor mye dyrere er produktene med wifi sammenlignet med dem uten?

– Den første vaskemaskinen med wifi har 12 kilos kapasitet, og koster 10.500 kroner uten wifi. Prisen med wifi er 12.900 kroner, men da får du i tillegg såpedosering og et lavere lydnivå, sier Ølstad.

– Snakker wifi-maskinene deres  med tilsvarende produkter fra andre leverandører?

– Det er et godt spørsmål. Vi skal benytte samme plattform, men appen vi tilbyr i dag har ikke denne muligheten. Dette kan derimot bli mulig i kommende versjoner, men vi har foreløpig ikke mer informasjon om dette, sier Ølstad.

Vi møter ham sammen med Jørn Larsen fra Sommerfelt elektro, som er Euronics-forhandler i Larvik.

– Er hvitevarer med wifi noe kundene dine i Larvik vil etterspørre?

– Vi har snakket om det. Etter å ha sett produktene demonstrert her hos Whirlpool ser jeg ikke bort fra det. Det er farlig å være negativ til nye løsninger og teknologier, sier Larsen.

Ny høyfrys

Sommerfelt elektro var tidligere en frittstående handler, men gikk for et halvt års tid siden inn i Euronics. Selskapet driver også med elektroinstallasjon, og har 20 ansatte totalt hvorav fire er i butikken som har en salgsflate på rundt 200 kvadratmeter. Larsen har vært ansatt hos Sommerfelt i 33 år, først som elektriker.

– Nå har vi et fullsortiment i butikken, men med mindre på TV og data. Det går mest på produktene vi får se her i Ørebro, altså småelektrisk og hvitevarer. Det er lenge siden vi har vært på fagdager som dette, og det har vært veldig lærerikt, sier Larsen.

Whirlpool viser i Ørebro også et integrert fryseskap med full høyde, noe de til nå har manglet. Ølstad innrømmer at de nok har mistet enkelte salg, siden kundene gjerne vil ha kjøl og frys fra samme leverandør.

– Det er 177 centimeter høyt, har no frost-funksjon, store skuffer og egne sparemoduser. Spesielt kjøkkenbransjen har etterlyst et slik prisgunstig skap fra oss. Prisen er rundt 12.000 kroner, og vil nok gjøre at flere velger et integrert fryseskap på kjøkkenet, sier Ølstad.

Powered by Labrador CMS