Tobias Stövken i Liebherr viser selskapets SmartDevice-app og kamera. Foto: Ola Larsson

LIEBHERR SMART MED EN PLUGG

Liebherr satser på et modulært system, der kunden velger om man vil kjøpe smartplugg og kamera. I sortimentet har de 300 kombiskap.

Publisert

Anders Rosenkrans Gjedsted er salgssjef for hvitevarer i Witt A/S. På EuroCucina 2018 forteller han at de har solgt Lieberr i Norden siden 2004, og at de har fem selgere i Norge.

– Liebherr vokser for hvert år i Norge, og vi har ikke mindre enn 300 kombiskap i sortimentet. Fokus ligger på høy kvalitet, og når det gjelder oppkopling og integrering i det smarte hjemmet skjer det gjennom å kjøpe en enhet, SmartDevice, som plugges i skapet. Liebherrs tanke er å tilby et modulært system, der kunden selv velger om man vil gå smart, sier Gjested.

Når det gjelder det smarte hjemmet, har Lieberr en egen avdeling i selskapet som fokuserer 100 prosent på dette.

I dag er 120 av Liebherrs kombiskap forberedt for det smarte hjemmet

– Her er det rundt 30 Liebherr-ansatte samt en del konsulenter, blant annet fra Microsoft, og vi sitter i egne lokaler et stykke unna hovedkontoret, sier Tobias Stöveken i Liebherr.

120 skap kan bli smarte

Anders Rosenkrans Gjedsted i Witt ved Liebherr MyStyle, som har ubegrensede designmuligheter. Foto: Ola Larsson.

– I dag er 120 av Liebherrs kombiskap forberedt for det smarte hjemmet, disse er merket med en SmartDevice-logo. På slutten av 2017 kom disse i salg i Tyskland, og de rulles ut i Norden i løpet av kort tid, sier Gjedsted.

Med Liebherrs SmartDevice-app (som arbeider på en IFTTT-plattform, If This Then That), som har stemmestyring implementert via Alexa, kan man for eksempel få varsler dersom noe er galt. I appen er det drøyt 1000 oppskrifter, og hvis man har et Liebherr-kamera (kan monteres i kjøleskapet så vel som i matskapet), kan man sjekke hva som mangler og legge ingrediensene i handlelisten.

Tobias Stöveken forteller at kameraene har et objektskannesystem, som blir smartere dess mer det brukes. Hvis kameraet for eksempel forveksler et eple med en tomat, og man korrigerer dette i appen, så vil den huske det til neste gang. Kameraene kommer i handelen i Tyskland i tredje kvartal 2018, og noe senere på det nordiske markedet.

Liebherr UIKo 1560 er et kjøleskap med LiftUp-Box, som løfter seg når døren åpner og har plass til fem kilo matvarer. Foto: Ola Larsson.

MyStyle og LiftUp‐Box

Anders Rosenkrans Gjedsted forteller at Liebherr MyStyle, som vises på EuroCucina, ikke er lansert i Norden ennå. Dette er et lite kjøleskap der man selv kan skreddersy utseendet ved å selv velge hvilke bilder man vil ha på så vel døren, som sidene og toppen.

En annen nyhet er Monolith, et sortiment fra Liebherr med store og skreddersydde skap. Disse er i handelen i USA, og kommer til Norden sommeren 2019.

En tredje nyhet på messen er det integrerte kjøleskapet UIKo 1560.

Monolith er et sortiment store skap fra Liebherr som allerede er for salg i USA, og kommer til Norden i 2019. Foto: Ola Larsson.

– Dette kommer for salg i Norden nå, og er en videreutvikling av UIK 1550, som har solgt svært godt i Norge. En ny finesse er LiftUp-Box, en boks som rommer fem kilo matvarer og løftes opp når man åpner døren, som trekkes ut som en stor skuff, sier Gjedsted.

Powered by Labrador CMS