Miele Dialog-ovnen ble demonstrert av en kokk og en moderator, som blant annet viste fram at teknologien lar deg tilberede en fisk inne i en isblokk. Foto: Ola Larsson

MIELE I DIALOG MED MATEN

Også på EuroCucina snakker Miele helst om sin Dialog-ovn, men de viser også TwoInOne, en induksjonskoketopp med innebygd vifte.

Publisert

Mieles Dialog-ovn ble første gang vist å IFA-messen i fjor. Nå kommer ovnen for salg i Tyskland, Østerrike og Sveits, til Norge er den tilgjengelig først i 2019.

– Den ser ut som en vanlig ovn og har alle typiske funksjoner som varmluft, over- og undervarme og grill, men den jobber på en helt ny måte. Vi kaller det M Chef, og gir et raskere, mer effektivt og bedre resultat. Du kan tilberede ulike retter samtidig og det finnes også automatiske program som er brukervennlige og i klartekst forteller hva du skal gjøre, sier Anders Nordenstrand, distriktssjef i Miele, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Fra sykehus til middagsbord

Mikrobølgeovnen var en revolusjon da den kom, men fordi bølgene kommer utenfra og inn blir maten varm på utsiden og kald i midten.

– I Dialog-ovnen går bølgene rett gjennom og leser av hvor mye energi maten tar opp. Dette gjør at man for eksempel kan tilberede grønnsaker og kjøtt samtidig. Teknologien kommer ikke fra storkjøkken-bransjen, men fra sykehusene. Det er samme teknologi som brukes når fryste organer skal varmes opp til transplantasjon, sier Nordenstrand.

Produktsjef Mikael Gefvert og distriktssjef Anders Nordenstrand i Miele, viser fram selskapets store nyhet, Dialog-ovnen. Foto: Ola Larsson.

Mikael Gefvert, produktsjef for Miele Studio, sier at Dialog-ovnen har to antenner som avgir en eksakt mengde elektromagnetiske stråler, som sikrer at maten blir perfekt tilberedet. Samtidig måler den hvor mye av den utstrålte energien maten har absorbert, og regulerer energitilførselen tilsvarende.

Det pågår altså en konstant dialog mellom ovnen og maten som tilberedes, derav navnet på det nye produktet. Det revolusjonerende ifølge Miele er at i motsetning til en klassisk ovn, hvor varmen blir overført utenfra og inn, lages maten i en Dialog-ovn i sin helhet. En oksefilét blir for eksempel rosa fra helt fra ytterkanten til midten.

Det er samme teknologi som brukes når fryste organer skal varmes opp til transplantasjon

Miele sier Dialog-ovnen er opp til 70 prosent raskere enn en vanlig ovn, og kommer i salg i Tyskland i høst. Planlagt lansering i Norden er juni 2019. Teknologien er patentbeskyttet i to år, så ingen andre selskaper skal kunne selge samme type ovn. Framover kommer teknologien også til å tas i bruk i mer moderat prisede produkter.

To i ett med koketoppen

Mikael Gefvert sier Mieles TwoInOne koketopp og vifte er enkel i bruk og å rengjøre. Foto: Ola Larsson.

– En annen nyhet vi viser fram på EuroCucina er vår TwoInOne, en induksjonskoketopp med innebygd vifte som akkurat kom på markedet.

Den er 80 cm bred, og har automatisk kasserolle-gjenkjenning som starter betjeningsskjermen når du setter på en kasserolle. Den er naturlig nok også oppkoblet, slik at jo mer energi du bruker på koketoppen, jo mer effekt går viften. Den er veldig lett å bruke og rengjøre, med et uttakbart fettfilter som kan kjøres i oppvaskmaskinen. TwoInOne finns både for å monteres plant med kjøkkenbenken, og med ramme for overliggende montering, sier Gefvert.

Når det gjelder internett-oppkoblede hvitevarer sier Miele dette er større på IFA-messen, hvor det både vises fram konsumentelektronikk og hvitevarer. På EuroCucina er det mer fokus på design. Det gjør at Miele for eksempel ikke viser fram sine nye poseløse støvsugere på den italienske messen.

Powered by Labrador CMS