Mathias Johansson, nordisk trenings- og kommunikasjonsansvarlig for hvitevarer hos Samsung, viser fram den nye dobbelovnen Dual Cook Flex. Foto: Ola Larsson

SAMSUNGS DOBBELTOVN MED DOBBELTDØR

På EuroCucina-messen i Milano viser Samsung sin nye dobbeltovn, Dual Cook Flex, hvor du kan åpne halve eller hele døren.

Publisert

Det smarte hjemmet var i fokus hos Samsung på EuroCucina 2018, og naturligvis var smartkjøleskapet Family Hub 3.0 blant de utstilte produktene. Tredje generasjon av smartkjøleskapet ble lansert på Samsung European Forum i februar, og finnes i tre ulike modeller; med 60 eller 90 cm bredde og tre ulike høyder. Per i dag finnes det ikke noe integrert versjon av kjøleskapet, men en mulighet er å tilpasse en åpning i møbelfronten for selve skjermen som er hjertet i smartkjøleskapet.

Mathias Johansson, nordisk trenings- og kommunikasjonsansvarlig for hvitevarer hos Samsung, sier til fagbladet Elektronikkbransjen at de fleste av selskapets hvitevarer allerede er oppkoplet, og at målsetningen er at alle produktene skal være intelligente og kunne snakke med hverandre innen 2020.

Det nye med Dual Cook Flex er at ovnen har en dør man kan velge å åpne på to ulike måter

Den største nyheten Samsung viser, er ovnen Dual Cook Flex (NV7000N), en videreutvikling av selskapets dobbeltovner.

Duel Cook består som navnet antyder av to ovner i ett, og man kan ha en temperaturforskjell i de to ovnsrommene på inntil 80 grader. Man kan også fjerne skilleveggen, og får da en 75 liter stor ovn.

– Det nye er at ovnen har en dør man kan velge å åpne på to ulike måter; enten kun den øvre halvdelen, eller hele. Fordelen er at man ikke slipper ut varme fra den nedre delen av ovnen om man kun åpner øverste del. Ovnen har også wifi, og fungerer med appen Samsung Smart Things, sier Johansson.

Blant funksjonene finner man Cooking Guide, som gir eksempler på hva du kan lage med ingrediensene du allerede har hjemme. Autocook viser hvordan du lager for eksempel en lasagne, og Cooking Diary brukes til å finpusse på oppskriftene dine.

– En sikkerhetsfunksjon er at du må trykke på wifi-knappen på ovnen før du fjernstyrer den, og det kan du gjøre maksimalt to timer før du starter opp, sier Johansson.

Powered by Labrador CMS