ÅRETS NORSKE LEVERANDØR 2022/2023: MILL INTERNATIONAL

Elise Reiten (f. v.), Cecilie Uggen Stang-Lund, Ane Bryn-Haugland og Per Robertson i Mill International mottok prisen for «Årets norske leverandør 2022/2023». Foto: Tore Skaar

Mill International er kåret til «Årets norske leverandør 2022/2023». Finalister i kategorien er Heimgard Technologies og TT Micro.

Publisert Sist oppdatert

Fagbladet Elektronikkbransjen har i samarbeid med eksperter fra detaljhandelen kåret årets produkt i 16 kategorier, og «Årets norske leverandør 2022/2023» ble Mill International. Dette er 19. år på rad bransjebladet står for kåringen, der også årets julegave utpekes. Egne fagjuryer har vurdert produktenes egenskaper, om de tilfører markedet noe nytt, og forventet popularitet hos det norske folk. Det hører også med i kriteriene at produktene må ha kommet i salg i Norge etter 1. januar 2022, og være tilgjengelig i handelen frem mot jul.

Se alle årets vinnere!

Hovedjury: Anders Nilsen (Power), Asle Bjerkebakke (Elon), Kristoffer Gjelstad Langballe (Komplett), Peter Andersson (NetOnNet), Thomas Brandsnes (Elkjøp), Marte Ottemo (Elektronikkbransjen) og juryleder Stian Sønsteng (Elektronikkbransjen).


Mill International

Mill International er kåret til «Årets norske leverandør 2022/2023». Foto: Mill

Det var i 2010 Mill-gründer Philip Bryn-Haugland fikk ideen om å lage varmeovner som ikke bare varmer opp huset, men som også ser bra ut. Bryn-familien hadde siden 1992 solgt varmeovner gjennom Novaplan AS, og i 2012 kom det første Mill-produktet på markedet. Siden har selskapet satset på designprodukter med smarte funksjoner, og i 2014 endret de navn til Mill International AS. I sin markedsføring legger selskapet vekt på at Mill selger norskutviklede produkter laget for et nordisk klima. Selskapet har fått flere designpriser, og har nå utvidet porteføljen med blant annet luftrensere.

Finalister:

Heimgard Technologies

Caroline Laache i Heimgard Technologies med Omni Smartshesh på Elkjøps Campus-messe i 2022. Foto: Jan Røsholm

Heimgard er et teknologiselskap som utvikler smarthusløsninger for det internasjonale markedet. Selskapet er resultatet av en sammenslåing av selskapene Home Control, Ping Communication og Jensen of Scandinavia. Ping og Jensen startet i 2017 sammen utviklingen av maskenettverksprodukter, og i 2020 begynte de sammen med Home Control å utvikle neste generasjons smarthus- og wifi-løsninger. Totalt har selskapet investert over 150 millioner kroner i produktutvikling og en ny programvareplattform.


TT Micro

Tom Vedvik (t. v.) med Pinell Supersound 501 og Ole Morten Skymoen med mobiltilbehør fra Cellularline. Foto: Stian Sønsteng

TT Micro AS ble etablert i 2001 av brødrene Tom og Tore Vedvik, med salg av promilletestere. I 2008 lanserte de sin første radio, Pinell Supersound, som på fem år solgte i 100.000 enheter. Selskapet ble en betydelig leverandør av dab-radioer, og da det i 2015 viste seg at Pinell GO-modellene hadde brannfarlige batterier, var TT Micro seg sitt ansvar bevisst, og tilbakekalte 52.000 radioer for å bytte ut batteriene. Selskapet har 19 ansatte, og har i tillegg til sine egne Pinell-radioer blant annet promilletestere og mobiltilbehør fra Cellularline i sortimentet.


Powered by Labrador CMS