SNOP REDDER BÆRUM VIDEOSENTER

– Klokken var kvart på tolv. Bærum videosenter hadde ikke holdt mer enn en til to måneder til.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller eier Tom Notland. Etter 34 år i videobransjen, og med tolv butikker på det meste, er det nå igjen fire butikker i kjeden. Nå omdøpes de og endres fra videosenter til Godteland.

– Det var helt på nippet før jeg måtte legge ned. Jeg hadde ikke holdt en måned eller to til, sier Notland.

– De er helt rå de gutta fra Godteland, jeg er så glad jeg har truffet dem, sier han gledesstrålende inne på Haslum-butikken, som ble den første i den tidligere videosenterkjeden som ble omgjort.

Jeg unner mine venner det samme, dette har jeg virkelig tro på

– Vi var nødt til å gjøre noe. Hemmakväll i Sverige gjør det bra. Det er mulig det ligger på kioskbiten. Da var ikke veien lang fra å starte da jeg ble kjent med Godteland. De har så mye godteri som ikke finnes andre steder. Jeg har jaktet et par år på et bein til å stå på. Da ble det dette.

God plass til godteriet

– Hva gjør du med video?

– Jeg gjør minst mulig, vi elsker jo film. Men vi må sette av mye plass til godteri. Det kommer an på lokalitetene. 

Øyvind Fosse Hohenzollern fra Godteland forteller at konseptet består av 1.500 varelinjer. Det satses tungt på løsvekt. Det er 225 sorter, men blir snart 300.

– Nå ser jeg bare lyset. Jeg unner mine venner det samme, dette har jeg virkelig tro på, sier Tom Notland. Han unner seg sin favoritt, sjokolade med peppermynte, en gang i blant, men sier han ellers ikke er noe snopmenneske.

Powered by Labrador CMS