Dokumentar Kon-Tiki

Pressemelding fra The Walt Disney Company Nordic 12. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

ENORM INTERESSE FOR KON-TIKI DOKUMENTAREN

I kjølvannet av debatten rundt fakta vs. fiksjon i den nye kinofilmen, velger flere nå å se den originale dokumentaren om Kon-Tiki ekspedisjonen.

Den originale Oscarvinnnende dokumentarfilmen om Kon-Tiki ekspedisjonen ble sluppet på en dobbeltdisk-DVD for første gang den 8. august i år. Siden utgivelsen har det blitt solgt over 12 000 eksemplarer av DVD’en. Daglig leder i The Walt Disney Company Nordic AB, Espen Solberg, er fornøyd med etterspørselen etter filmen.

«Det er fantastisk at en dokumentar fra 1950 igjen får denne oppmerksomheten som følger med den interessen som nå er blusset opp rundt ekspedisjonen»

DRAMATIKK OG NERVE

Markedssjef ved Kon-Tiki museet i Oslo, Halfdan Tangen Jr, melder om sterk vekst i besøket ved museet og mener dokumentaren er vel så spennende den dag i dag.

«Et av de mest dramatiske øyeblikkene på ekspedisjonen, harpunering av hvalhaien, er med i dokumentaren. Det er virkelig nervepirrende å se dette skje i virkeligheten. Nå som så mange ser «eventyrfilmen» er det fantastisk at man også har muligheten til å se den virkelige historien.»

Powered by Labrador CMS