Hvidstengruppen

Pressemelding fra The Walt Disney Company Nordic 5. oktober 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

ÅRETS KINOSUKSESS I DANMARK!

HVIDSTENGRUPPEN PÅ DVD OG BLU-RAY 24.OKTOBER

Over 760 000 besøkende i Danmark

Årets storfilm fra vårt naboland trakk over 760 000 besøkende til kinoene tidligere i år. Filmen omhandler en av Danmarks mest omtalte motstandsgrupper under den andre verdenskrig – Hvidstengruppen. En gruppe ordinære mennesker som valgte å kjempe for friheten, og betalte en høy pris for sine valg. Filmen var nominert til Viaplays Nordiske Filmpris under den norske filmfestivalen i Haugesund, og har hittil vunnet publikumsprisen Svend i Danmark for beste film og beste kvinnelige hovedrolle. Regi er ved Anne-Grethe Bjarup Riis, og i hovedrollene som ektepar og kroverter Marius og Gudrun Fiil finner vi Jens Jørn Spottag (Forbrytelsen, Lille soldat) og Bodil Jørgensen (Idiotene, I en bedre verden).

118 000 solgte DVD & Blu-ray

DVD og Blu-ray har allerede solgt til platinum i Danmark, med over 100 000 solgte eksemplarer hittil. Diskene inneholder i tillegg til filmen et gripende bonusmateriale:

- Bak den virkelige Hvidstengruppen og hva som skjedde etterpå

- Bak kulissene på filmen om Hvidstengruppen

Powered by Labrador CMS