Fitbits nye Versa 2 kommer med en forbedret oled-skjerm, stemmestyring og støtte for Spotify. Foto: Fitbit

FITBIT GÅR FOR PREMIUM

Fitbit viste fram sin siste smartklokke, Versa 2, på IFA, og annonserte samtidig sin nye premium-plattform.

Publisert

– Vi har lansert tre ting like før IFA; en ny, rimelig smartvekt, nye Versa 2 og vår helt nye premium-tjeneste, sier Helen Reidy, produktmarkedssjef for Fitbit i Europa og Midt-Østen, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Ikke stemme i Norge

Smartklokken Versa 2 kommer med et nytt vanntett design for svømming, støtter søvnfunksjoner som Sleep Score og smart oppvåkning, og har mer avanserte helse-, aktivitets- og smarte funksjoner enn forgjengeren.

Helen Reidy, produktmarkedssjef for Fitbit i Europa og Midt-Østen, lanserer en ny premium-tjeneste for Fitbit i Norge. Foto: Marte Ottemo.

– Støtte for stemmestyring er den store nyheten i Versa 2, med et samarbeid med Amazon Alexa. Du kan spørre om været, legge ting til i handlelisten din, diktere meldinger og mye mer. Av personvern-årsaker lytter ikke mikrofonen etter stemmen din hele tiden, du må selv aktivere funksjonen med en knapp på siden, sier Reidy.

Norge er foreløpig eneste nordiske landet hvor vi har lansert premium

Dessverre er ikke funksjonen tilgjengelig på det norske markedet ennå.

– Den er kun på markeder hvor Amazon har gjort Alexa tilgjengelig, sier hun.

– Vurderer dere støtte for Google Assistant, som er lansert i Norden?

– Vi jobber hele tiden med å få på plass nye partnere, men jeg kan ikke si noe konkret om Google Assistant, sier Reidy.

En god nyhet for norske brukere, er at Versa 2 har fått støtte for Spotify, dog ikke offline-funksjonen. Men du kan styre musikken rett fra håndleddet både fra mobilen og på smarthøyttalerne dine hjemme.

– Dere har hatt en sensor som måler oksygenmetning i blodet i de siste klokkene som har blitt lansert, er det noe nytt på når denne vil aktiveres?

– Vår SpO2-sensor har ligget i klokkene siden lanseringen av Ionic, og vi jobber nå med å samle inn data for FDA-godkjenning. Da vil vi kunne lansere måling for å sjekke blant annet søvnapné og uregelmessig hjerterytme. Vi jobber tett med FDA, men disse tingene tar tid, sier Reidy.

(FDA står for Food and Drug Administration, og er en etat innen det føderale amerikanske helse- og sosialdepartementet).

Versa 2 kommer med flere ulike reimer og farger. Foto: Fitbit

Mer innsikt med premium

En annen nyhet Fitbit nå lanserer er Fitbit Premium. Dette er en abonnementsbasert tjeneste, og Norge er et av de første landene som får dette, nå rett etter IFA.

– Norge er foreløpig eneste nordiske landet hvor vi har lansert premium. Ideen er å starte en one-stop-shop for all informasjonen folk trenger. Premium samler dataene fra Fitbiten din, innsikt, innhold og guiding, og gir deg en enkel oversikt du kan ta med deg for eksempel for å snakke med for eksempel legen din, sier produktmarkedssjefen.

Hun understreker at alle Fitbit-brukere fortsatt har tilgang til de samme dataene som tidligere, men at premium-brukerne i tillegg får hjelp til å tolke og bruke disse.

– Innsikten i premium-abonnementet er personlig for deg, og trekker sammen dataene fra flere ulike funksjoner. Ett eksempel er søvn og hjerterytme; premium kan forklare at dager hvor du har trent, gir deg for eksempel 10 minutter ekstra dyp søvn, sier Reidy.

Denne innsikten kan brukes i programmer som gjennomføres for å oppnå konkrete mål, som å være mer aktiv i hverdagen, kutte ned på sukkerinntaket og mer.

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2019, som ble distribuert 9. oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Fitbit Versa 2 koster rundt 2.000 kroner i butikk, og 2.300 kroner for spesialversjonen med tre måneder premium-abonnement inkludert. Kun premium-abonnementet koster 109 kroner/mnd eller 849 kroner for ett års abonnement.

Powered by Labrador CMS