Pentax DA645 25mm F4AL [IF] SDM AW

Pressemelding fra Focus Nordic 23. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt ultravidvinkel-objektiv til Pentax 645D

Pentax lanserer Pentax-DA645 25mm F4AL [IF] SDM AW, et ultravidvinkel-objektiv optimalisert for toppkvalitets digital fotografering. Objektivet er værbestandig, som er perfekt for aktive naturfotografer. Ved bruk sammen med Pentax 645D (mellomformat) digitale SLR kamerahus, tilbyr dette ekstreme vidvinkelobjektivet en brennvidde tilsvarende 19,5 mm i 35 mm format, det videste perspektivet av alle objektiver kompatible med Pentax 645D. Dermed kan man skape visuelle effekter som er unike for ultravidvinkel-objektiver, slik som overdrevet perspektiv, og ekstra stor dybdeskarphet. Dette kan brukes ved et antall situasjoner, alt fra spektakulære landskap til interiørfotografering i trange rom. Objektivet er basert på to asfæriske elementer, som gir eksepsjonell lysstyrke og oppløsning helt ut i kantene med minimal forvrengning. Objektivet er optimalisert for digital fotografering.

Aero Bright coating

Pentax originale Aero Bright antirefleksbehandling basert på nanoteknologi gir gode ytelser over et bredere bølgelengdespekter sammenlignet med tidligere modeller. Støvtett og værbestandig konstruksjon Det nye objektivet har en støvtett og værbestandig konstruksjon med elleve forseglinger som effektivt stopper støv og vann. Montert på Pentax 645D kamerahus får man et robust og pålitelig utstyr som fungerer selv under krevende forhold - i regn, snø, og på steder som er utsatt for vannsprut.

Sirkulært polafilter

Objektivet har en uttakbar filterholder. Et 40,5 mm sirkulært polarisasjonsfilter (C-PL, tilbehør) kan enkelt roteres for å oppnå ønsket polariserende effekt. "Pentax avanserte SDM (Supersonic Direct-drive Motor) autofokus-mekanikk gir en enestående myk og stillegående autofokus. Videre finnes et smidig quick-shift-system for umiddelbar overgang til manuell fokusering så snart motivet har blitt fanget opp av AF-systemet", sier Karsten Rath hos Focus Nordic, Pentax nordiske importør.

Annet

• Innebygget motlysblender optimalt utformet for objektivets vide bildevinkel.

• Rund blenderåpning gir en naturlig og vakker bokeh, samtidig som det minimerer uønskede effekter fra punktformede lyskilder.

• SP (Special Protect) coating på frontelementet avviser effektivt støv, vann og fett.

Pris og tilgjengelighet

SMC DA645 25mm F/4 AW blir tilgjengelig f.o.m mai og vil koste ca. kr 42.000,- inklusive mva.

Powered by Labrador CMS