Pentax K-30

Pressemelding fra Focus Nordic 22. mai 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Pentax – et nytt systemkamera for krevende forhold

Værbestandig, støvtett og kuldesikkert kamerahus med lav vekt og høye ytelser

Pentax K-30 er et nytt digitalt SLR-kamera i mellomklassen. Det er kompakt, lett, værbestandig, støvtett og meget enkelt å bruke selv for nybegynnere. Samtidig lanserer Pentax et nytt objektiv; smc PENTAX-DA 50mm f/1.8.

Kameraet tar bilder av meget høy kvalitet takket være den nye sensoren med 16 megapiksel oppløsning og avansert bildestabiliseringsteknikk. Mange av kameraets avanserte funksjoner forbindes med betydelig dyrere kameraer, slik som kamerahus som tåler regn, sand og kulde ned til -10°C. Den har en optisk søker som viser 100 prosent av bildet. LCD-skjermen er på hele tre tommer og med en oppløsning på 920.000 bildepunkter.

Dessuten finnes en rekke spennende funksjoner som serieopptak med seks bilder pr sekund, lukkertider ned til 1/6000 sekund, og video i full HD (1920x1080 piksler, 30 bilder pr sekund). Følsomheten kan stilles mellom ISO 100 og 12800. Dette i kombinasjon med et godt grep og en funksjonell design garanterer god brukervennlighet i alle situasjoner.

Pentax SAFOX IX+ AF-måling gir en meget rask og nøyaktig autofokus med elleve sensorpunkter, hvorav ni er av krysstype, og minimal kromatisk avvik takket være en diffraksjonslinse. Selv motivets lysstyrke tas med i de underliggende algoritmene.

Auto picture mode velger automatisk mellom portrett, landskap eller makro. Dessuten har kameraet 19 forhåndsinnstilte motivprogram som f.eks.; nattscene, portrett, husdyr og bakgrunnsbelyst silhuett, som i høy grad forenkler fotografens jobb.

"Pentax K-30 leveres i tre ulike farger: krystallhvit, krystallblå med en blank finish, samt klassisk svart for et mer tradisjonelt utseende", sier Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax nordiske importør.

Det nye objektivet, smc PENTAX-DA 50mm f/1.8 er designet for Pentax kameraer med K-fatning, og er en kort tele med fast brennvidde og høy lysstyrke. Blenderen er perfekt rund og gir en naturlig og vakker bokeh-effekt. Objektivet kjennetegnes videre av en kompakt design (38,5 mm langt) og lav vekt, 122 gram.

Pris og tilgjengelighet

Pentax K-30 og objektivet smc PENTAX-DA 50mm f/1.8 blir tilgjengelig i handelen fra juli måned. Kameraet kommer til å koste ca. kr 6.500,- inklusive mva. Prisen på objektivet er ennå ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS