Ricoh GR II

Pressemelding fra Focus Nordic 18. juni 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ricoh lanserer ny versjon av sitt populære “street photography camera”, Ricoh GR. Den nye modellen får betegnelsen GR II og er oppdatert med bl.a. WiFi & NFC.

”GR har blitt utrolig populær innenfor ”street photography” fordi den gir enestående bildekvalitet til tross for at det er et kompaktkamera. Mange funksjoner i kameraet er typiske for avanserte systemkameraer, og finnes som regel ikke i kameraer som får plass i lommen. Det føles riktig at Ricoh nå bygger inn moderne funksjoner som WiFi og NFC” sier Helge Rose, Nordic Product Specialist hos Focus Nordic, Nordens største fotodistributør.

Stor sensor uten lavpassfilter

Ricoh GR II har en CMOS-sensor i APS-C størrelse (samme størrelse som brukes i de fleste systemkameraer på markedet) og den unike anti-moiré funksjonen, i stedet for lavpassfilter, som finns på noen av Pentax systemkameraene. Den store sensoren i kombinasjon med GR Engine V prosessoren, oppdatert hvitbalanse-algoritme og den lyssterke optikken, gjør nye GR II enda mer brukervennlig.

Innebygget ND-filter

Lysstyrke på F/2,8 og den runde blenderåpningen med ni lameller gir en flott uskarphet av bakgrunnen (bokéh) ved full åpning, og med det innebygde ND-filteret (gråfilteret), som enten kan brukes manuelt eller automatisk, kan stor blenderåpning også brukes i sterkt lys.

WiFi & NFC

Med appen GR Remote som ble utviklet spesielt for GR II, kan kameraet styres fra mobile enheter, som f.eks. en smarttelefon. Man kan styre de fleste av kameraets funksjoner som f.eks. innstilling av blender, lukkertider, ISO-følsomhet m.m. Man kan også overføre bilder til mobile enheter.

Kameraet er også kompatibelt med programmet Image Sync som brukes med Pentax system-modeller.

Rask autofokus

En rask autofokus er nødvendig ved naturfotografering og Ricoh GR II er meget rask. Skarpheten stilles inn på bare 0,2 sekunder, og kameraet tar 4 bilder/sekund ved serieopptak.

Det utvidede innebygde bufferminnet gjør at kameraet klarer ti bilder i serie også i RAW-format.

Øvrige funksjoner

Pris og tilgjengelighet.

Ricoh GR II kommer på markedet i juli og vil koste:

Ca.pris: kr 7.899,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS