Ricoh GR

Pressemelding fra Focus Nordic 17. april 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ricoh lanserer et nytt high- end kompaktkamera uten lavpass-filter

Ricoh GR er et kompaktkamera med avanserte spesifikasjoner, som bl.a.: APS-C CMOS-sensor med 16,2MP, 3” LCD-skjerm med 1.230.000 bildepunkter, lysstyrke f/2,8 og uten lavpass-filter.

Nøkkelfunksjoner

1. Objektivet Ricoh GR har et nyutviklet objektiv, 18,3mm F/2,8 (tilsvarer 28mm i 35mm format), og objektivets oppløsning klarer de høye kravene den nye sensoren uten lavpassfilter krever. For å minimere optiske feil, benyttes to asfæriske linseelementer og ekstra dispersjon-glass. Med ni blenderlameller skapes en perfekt rund blenderåpning som gir en vakker uskarphet i bakgrunnen (bokéh). Et manuelt innebygget ND-filter (gråfilter), tillater bruk av stor blenderåpning selv i kraftig lys, og gir mulighet for uklare bakgrunner selv under slike forhold.

2. Sensoren

GR har en nyutviklet CMOS-sensor i APS-C størrelse med 16,2 megapiksler (samme størrelse som benyttes av de fleste SLR systemkameraer på markedet), som tillater ISO-innstilling opp til 25.600 med lav bildestøy. Sensoren er optimalisert for objektivet og lavpass-filteret er fjernet for å oppnå maksimal bildekvalitet.

3. Designet

Til tross for at alt annet er ”stort” (sensoren, funksjoner, bildekvalitet), så er kameraet meget kompakt.

4. Profesjonelle funksjoner

Kameraet har knapper og innstillingsmuligheter som et systemkamera, og tar bilder også i RAW-format (DNG som er kompatibelt med i prinsippet alle bildebehandlingsprogrammer).

5. Superoppløst LCD-skjerm Den 3” store LCD-skjermen er høyoppløst med hele 1.230.000 bildepunkter. Det er i skrivende stund ”best i klassen”.

6. Ny autofokus-mekanisme

Det nyutviklede AF-systemet fokuserer på 0,2 sekunder. Sammen med den korte oppstartstiden for kameraet (ca. 1 sekund) gir det uante muligheter for å fange det rette motivet, også actionbilder.

7. Video

GR filmer i Full HD (1920 x 1080 piksler, i 16:9, 30 bilder pr sekund) i H.264-format.

8. Øvrige funksjoner

I. Digitalt vater (2-veis)

II. Stereomikrofon

III. Kromatisk moire-kompensasjon

IV. Kompatibel med UHS-1 høyhastighets minnekort

V. Kompatibel med Eye-FI trådløse minnekort

VI. SILKYPIX Developer Studio 3.0 LE for PENTAX RICOH IMAGING RAW, datasoftware for fremkalling av RAW-filer medfølger.

Pris og tilgjengelighet

Ricoh GR kommer i handelen i løpet av mai og vil koste ca. kr 6.300,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS