Tamron 150-600mm

Pressemelding fra Focus Nordic 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nå kommer en ny generasjon supertelezoom

Tamron er stolte av å presentere en ny 150-600mm supertelezoom med raskere autofokus, mer effektiv bildestabilisering og enda skarpere optikk. Nye Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2 inneholder mange forbedringer og passer for både fullformatkameraer og modeller med APS-C-sensor.

Høy ytelse og en konkurransedyktig pris gjorde den første versjonen av Tamron 150-600mm til en bestselger. Nå lanseres generasjon 2 (G2) som er en betydelig forbedring både optisk og håndteringsmessig. Dessuten kommer to telekonvertere, 1.4x og 2.0x, spesialbygde for det nye objektivet.

Ny optisk konstruksjon for høyere skarphet/ oppløsning

Dagens digitalkameraer stiller tøffe krav til objektivets oppløsningsevne. Den nye optiske konstruksjonen i Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2, bestående av 21 linseelementer i 13 grupper, er designet for å matche dem. Tre linser av LD-glass (Low Dispersion) eliminerer risikoen for kromatisk aberrasjon som ellers kan gi fargefeil og påvirke skarpheten. En nøyaktigere produksjonsprosess og montering bidrar også til den forbedrede bildekvaliteten. Tamrons coatinger eBand (Extended Bandwidth & Angular-Dependency) og BBAR (Broad-Band Anti-Reflection) brukes for å maksimere lysgjennomgangen, samt motvirke reflekser og strølys.

Raskere AF og mer stabilt bilde

Tamrons 150-600mm zoom har blitt en favoritt for mange fuglefotografer. Men flyvende fugler er en utfordring for både fotograf og utstyr. Derfor har autofokusen blitt betraktelig raskere i den nye versjonen for å kunne henge med bedre ved bevegelige motiver. Ultralydmotoren (USD, Ultra Sonic Silent Drive) gir også stille fokusering og mulighet til manuell finjustering uten at noen omkobling er nødvendig.

En annen forbedring merkes i bildestabiliseringen, som nå klarer å kompensere for bevegelser på opp til 4,5 trinn lengre lukkertid enn fotografen normalt kan håndholde objektivet. Stabiliseringen har også fått tre justerbare posisjoner; i posisjon 1 gir normal funksjon (stabilisering i alle retninger), posisjon 2 er for panorering (kun vertikale bevegelser motvirkes) og posisjon 3 aktiverer stabiliseringen først ved eksponeringsøyeblikket for å gi skarpest mulig resultat.

Nytt design med mer eksklusiv følelse

For å passe inn i Tamrons nåværende SP-serie har objektivet blitt redesignet og også utstyrt med metallhus. Resultatet er en telezoom som både ser mer elegant ut og oppleves mer eksklusiv i hånden. Som før beskytter værsikringer mot fukt og støv mens fluorine coating hindrer smuss og fett i å feste seg på frontlinsen og gjør den enklere å rengjøre.

Bedre håndtering

Nærgrensen er forkortet fra tidligere 2.7 meter til 2.2 meter i nye Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2. Det gir et makroforhold på 1:3.9 og innebærer at objektivet også kan brukes til å fotografere større insekter som øyenstikkere og sommerfugler. Videre har en ny type zoomlås kommet; Flex Zoom Lock. Den brukes for å låse zoomen på en valgbar brennvidde. Det finnes også en vanlig zoomlås som kan aktiveres ved transport. Den kobles inn ved 150mm brennvidde, der objektivet tar minst plass.

Elektromagnetisk blender som gir mer nøyaktig blenderstyring, finnes ikke bare i Canon-versjonen, men nå også for Nikon. En annen forbedring er den nye stativfoten som produseres i lett, men sterk magnesiumlegering og er kompatibel med Arca Swiss-fester. Og ved hjelp av tilbehøret Tamron TAP-in Console, som inneholder en USB-port for pc-tilkobling, kan brukeren selv utføre firmware-oppdateringer og finjustere objektivets autofokus og bildestabilisering.

To nye telekonvertere øker bruksområdet

Samtidig som Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2 slippes også to telekonvertere på 1.4x respektive 2x, bygget spesifikt for å gi best mulig ytelse med den nye telezoomen. Med 1.4x konverteren øker den lengste brennvidden til 840 mm mens 2.0x konverteren gir mulighet til å nå helt opp til 1200 mm når man zoomer til objektivets endeposisjon*1.

Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2 lanseres til å begynne med med fatning for Canon og Nikon. En versjon med Sony-fatning tilkommer senere.

Oppsummering av viktige funksjoner og egenskaper

Spesifikasjoner Tamron SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD G2

Pris og leveringstid er ikke fastsatt, men vi forventer at dette vil bli annonsert i forbindelse med Photokina i september da objektivet også vil bli avduket i Europa.

*1. Konverterne minsker objektivets lysstyrke, noe som påvirker autofokusen. Hvordan den fungerer i praksis avhenger av kameramodell og om den optiske søkeren eller live view benyttes under fotograferingen.

*2. Sony-versjonen har ikke bildestabilisering da dette finnes innebygget i kamerahuset.

Powered by Labrador CMS