Tamron 35mm & 45mm

Pressemelding fra Focus Nordic 2. september 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye objektiv som klarer oppløsningen hos de beste fullformats-kameraene

Den raske utviklingen av digitale kameraer har gjort at flertallet av objektiver på markedet ikke har hengt med, og dermed begrenser bildekvaliteten. Tamron lanserer nå to nye objektiv i sin SP-serie som er designet med tanke på de aller beste kameraene.

Historikk

I 1979 lanserte Tamron sitt første SP-objektiv, 90mm F/2,5 makro, et objektiv som ble legendarisk for sin enestående skarphet.

Siden det har mange SP-objektiv blitt lansert, og bare siden 2012 har suksess-modeller som SP 24-70mm VC F/2,8, SP 70-200mm VC F/2,8, SP 90mm VC F/2,8, SP 150-600mm F/5-6,3 og 15-30mm VC F/2,8 blitt rost i markedet.

Felles for disse er ikke bare bildestabilisering, værsikring og rask autofokus; samtlige har også blitt topptestet av uavhengig fagpresse i hele verden, og ofte fått bedre testresultater enn mye dyrere originalobjektiv.

Nye mål

Selv om Tamrons siste konstruksjoner har blitt hyllet for sin kvalitet, så nøyer man seg ikke med det. Med de nye SP-objektivene vil Tamron ta ett skritt til. Allerede fra de første skissene ville man skape objektiv som fullt ut matcher de aller beste kameraene på markedet.

Stor utfordring

Å bygge lyssterke, værsikrede objektiver med høyest mulig oppløsning, og samtidig bygge inn en effektiv bildestabilisering uten at objektivet blir uhåndterlig stort, er en utfordring. En utfordring Tamron tok på strak arm, og etter et langt og hardt utviklingsarbeide er nå objektivene klare for lansering.

Objektivene

De to første objektivene i denne nye serien SP-objektiv (Super Performance) som tar sikte på profesjonelle fotografer og kravstore amatører er faste brennvidder, 35mm og 45mm, med lysstyrke F/1,8, bildestabilisering (VC) og superrask stille autofokus. Begge brennviddene er dessuten værsikret og har en imponerende nærgrense.

Konstruksjon

Tamron har brukt en kombinasjon av ulike glasstyper for å skape objektiv med minst mulig aberrasjoner. Det beste og det siste innen glassteknologi sammen med Tamrons lange erfaring med å konstruere objektiv, har skapt et resultat som fullt ut matcher de aller beste kameraene på markedet. Selv ergonomiske detaljer, slik som materialvalg, utforming av blenderring og montering av solblender har fått et helt nytt design. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

Spesifikasjoner SP 35mm F/1,8 Di USD VC

Brennvidde:35mm

Blenderområde:F/1,8

Element/Grupper:10 / 9

Fokusområde:0,2m til uendelig

Bildevinkel (diagonal):63°26´ (med fullformat sensor)43°29´ (med APS-C sensor)

Makroforhold:1:2,5

Filterstørrelse:67mm

Antall blenderlameller:9

Diameter (maks):80,4mm

Lengde (uten solblender):80,8mm (Canon), 78,3mm (Nikon)

Vekt:480g (Canon), 450g (Nikon)

Tilbehør (inkludert):Objektivdeksel og bladformet solblender

Fatninger:Canon, Nikon og Sony*

*Sony-versjonen har ikke bildestabilisering da dette finnes innebygget i kamerahuset.

Spesifikasjoner SP 45mm F/1,8 Di USD VC

Brennvidde:45mm

Blenderområde:F/1,8

Element/Grupper:10 / 8

Fokusområde:0,29m til uendelig

Bildevinkel (diagonal):51°21´ (med fullformat sensor)34°28´ (med APS-C sensor)

Makroforhold:1:3,4

Filterstørrelse:67mm

Antall blenderlameller:9

Diameter (maks):80,4mm

Lengde (uten solblender):91,7mm (Canon), 89,2mm (Nikon)

Vekt:540g (Canon), 520g (Nikon)

Tilbehør (inkludert):Objektivdeksel og bladformet solblender

Fatninger:Canon, Nikon og Sony*

*Sony-versjonen har ikke bildestabilisering da dette finns innebygget i kamerahuset.

Pris og levering

Tamron 35mm & 45mm vil finnes i butikk i løpet av oktober. Pris følger senere.

Powered by Labrador CMS