Zeiss Milvus-familien

Pressemelding fra Focus Nordic 8. september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Zeiss Milvus-familien utvides med tre nye objektiv

Kompromissløs optisk ytelse og byggekvalitet i verdensklasse kjennetegner Zeiss Milvus-objektivene. Nå utvides sortimentet med to nye vidvinkler, 15mm og 18mm, samt et lyssterkt 135mm tele. Samtlige passer Canons og Nikons DSLR-kameraer med fullformatsensor.

Objektivene i ZEISS Milvus-familien er laget for å kunne tilfredsstille de høye kravene på optisk kvalitet som kreves av både nåværende og framtidige digitalkameraer, samtidig som de er laget for å fungere optimalt for både fotografer og filmfotografer. Dette gjelder også de nye medlemmene – supervidvinklene ZEISS Milvus 15mm f/2.8 og ZEISS Milvus 18mm f/2.8 samt portrett-telen ZEISS Milvus 135mm f/2.

Objektivet kommer med fatning for Canon (ZE som tilleggsbetegnelse i modellnavnet) og Nikon (ZF.2). Totalt finns det nå ni Milvus-objektiv; fire vidvinkler, én lyssterk normal, to lyssterke tele og to makroobjektiv med 50 respektive 100mm brennvidde. Samtlige objektiver dekker det klassiske 35-formatet, også kalt fullformat.

ZEISS Milvus-familien 2016

Med fokus på både fotografi og video

Milvus-objektivene har manuell fokus. De er produsert med et fukt- og støvtett metallhus. Designet er glatt og rent og inkluderer også motlysblender. Fokusringen er meget solid med lang og presis vandring. Versjonene med ZF.2-fatning (Nikon) har også manuell blenderring som kan konverteres til trinnløs blenderinnstilling. Finesser som verdsettes spesielt av profesjonelle filmfotografer. For å koble inn trinnløs blender følger det med et lite verktøy.

Andre fellestrekk for Milvus-objektivene er standardisert fargegjengivning på alle brennviddene, høy oppløsning og kontrast, samt ZEISS T* antirefleksbehandling som effektivt motvirker reflekser og strølys. Samtlige har dessuten en optisk konstruksjon med såkalte flytende linseelement, som gir en optimal skarphet ved alle fokusavstander.

De nye objektivene

Flere opplysninger finns i tekniske data lenger ned i pressemeldingen.

ZEISS Milvus 15mm f/2.8:

Med en bildevinkel på 110 grader blir ZEISS Milvus 15mm f/2.8 det objektivet med mest vidvinkel i familien. Det har en avansert optisk design bestående av 15 linseelement i 12 grupper, deriblant to asfæriske linser og en såkalt flytende linsekonstruksjon som tilsammen sikrer høy skarphet ved alle blendere og fokusavstander, helt ned til nærgrensen på 25 cm. Pga. den komplekse konstruksjonen har Zeiss klart å redusere, og i mange tilfeller fjerne sfærisk og kromatisk aberrasjon (fargeblødning). En avtakbar motlysblender i metall er inkludert. Når denne ikke er fastmontert er det mulig å bruke et 95mm filter.

ZEISS Milvus 18mm f/2.8:

Kompakt design og høy bildekvalitet gjør ZEISS Milvus 18mm f/2.8 til en perfekt supervidvinkel for landskaps- og reisefotografer. To asfæriske linser inngår i den nyutviklede optiske konstruksjonen, som består av totalt 14 linseelement i 12 grupper. Zeiss T* antirefleksbehandling reduserer effektivt strølys. Foruten sin brede bildevinkel (99.9° diagonalt) har objektivet en nærgrense på kun 25 cm samt en filterfatning på 77mm. Metallhus, værsikring og avtakbar motlysblender er andre verdsatte egenskaper.

ZEISS Milvus 135mm f/2:

Høy lysstyrke, eksepsjonelt god skarphet og utmerket fargegjengivelse er tre egenskaper som oppsummerer ZEISS Milvus 135mm f/2. Med sin myke og behagelige bokéh (tegning av bildets uskarpe partier) og en nærgrense på 80cm er dette et teleobjektiv som er spesielt egnet for portrettfotografering. Innenfor det store metallhuset finns 11 linseelement plassert i 8 grupper. En avansert optisk konstruksjon der det blant annet inngår apokromatisk glass og asfæriske linser for maksimal bildekvalitet. Videre har objektivet 77mm filtergjenge og leveres med en motlysblender som påmontert blir en naturlig del i det elegante, glatte designet.

Tekniske data ZEISS Milvus 15mm f/2.8:

Tekniske data ZEISS Milvus 18mm f/2.8:

Tekniske data ZEISS Milvus 135mm f/2:

Felles egenskaper for alle ZEISS Milvus-objektiv

Pris og levering

Objektivene kommer for levering i løpet av oktober måned og vil koste:

ZEISS Milvus 15mm f/2.8, Ca.pris: kr 26.900,- inkl. mva.

ZEISS Milvus 18mm f/2.8, Ca.pris: kr 22.900,- inkl. mva.

ZEISS Milvus 135mm f/2.0, Ca.pris: kr 21.940,- inkl. mva.

Powered by Labrador CMS