Focus Nordic dobler lagerkapasiteten med et automatisert robotsystem. Foto: Focus Nordic
Focus Nordic dobler lagerkapasiteten med et automatisert robotsystem. Foto: Focus Nordic

FOCUS NORDIC DOBLER LAGERET

Focus Nordic dobler lagerkapasiteten, selv om arealet kun er økt med 63 prosent, takket være et nytt og automatisert lagersystem.

Publisert

– Byggeprosjektet ble fullført på rekordtid og innenfor budsjett, noe vi er godt fornøyde med, sier Knut Aronsen, medeier og seniordirektør i Focus Nordic, i en pressemelding.

Focus Nordics nye automatiserte sentrallager i Gøteborg er levert av Autostore, og har nå full driftskapasitet. I lager- og plukkesystemet kjører ni roboter parallelt, der de plukker varer fra et rutenett med 19.000 kasser. Systemet er fleksibelt, og man kan legge til flere roboter og øke arealet.

Medeier og seniordirektør Knut Aronsen i Focus Nordic. Foto: Stian Sønsteng
Medeier og seniordirektør Knut Aronsen i Focus Nordic. Foto: Stian Sønsteng

Med utvidelsen på 2.200 kvadratmeter har Focus Nordic en total lagringskapasitet på 5.700 kvadratmeter og 12.000 varelinjer.

Et nytt solcelleanlegg, som er en del av selskapets bærekraftstrategi, har en kapasitet på 178.000 kWh strøm per år. Dette skal dekke energibehovet flere måneder av året, og bidrar ifølge pressemeldingen til å redusere CO2-avtrykket ved å utligne 80 tonn per år.

10.000 varelinjer

Dette gjør at vi kan tilby et bredere produktspekter, samtidig som vi håndterer forsendelser raskere

Samtidig har Focus Nordic installert ladestasjoner for elbiler ved hovedkontoret i Gøteborg, som alle ansatte og besøkende kan benytte.

– Vi oppfordrer til bruk av elbiler, så det var en enkel avgjørelse, sier Aronsen.

Logistikksjef Jesper Behrman sier lagerkapasiteten er doblet, selv om lagerarealet kun er økt med 63 prosent.

Logistikksjef Jesper Behrman. Foto: Focus Nordic
Logistikksjef Jesper Behrman. Foto: Focus Nordic

– Dette gjør at vi kan tilby et bredere produktspekter, samtidig som vi håndterer forsendelser raskere. Den interne transporten minimeres, og plukkeeffektiviteten er økt med 400 prosent, noe som gjør oss bedre i stand til å møte kundenes behov, sier Behrman i pressemeldingen.

Medeier og administrerende direktør Mikael Westheimer. Foto: Focus Nordic
Medeier og administrerende direktør Mikael Westheimer. Foto: Focus Nordic

Focus Nordic er i ferd med å utvide produktsortimentet til mer enn 10.000 varelinjer, for levering til forhandlere i 28 markeder i Skandinavia, Sentral- og Øst-Europa, samt direkte til sluttbrukere ved bestilling hos forhandlerne (drop shipping).

Størst i Europa

– Vi er dedikert til å være den beste og mest relevante distributøren for våre kunder innen foto-, video- og optikkindustrien, og den best mulige partneren for våre fantastiske merkevarer og leverandører, sier Mikael Westheimer, medeier og administrerende direktør i Focus Nordic, i pressemeldingen.

– Vårt mål er å gjøre vår brede produktportefølje av toppkvalitetsmerker tilgjengelig i hele Europa.

Focus Nordic er ifølge pressemeldingen den største distributøren av foto- og videorelaterte produkter i Europa, med sterke varemerker innen kameraer, optikk, lyd og lys, samt kikkerter og tilbehør.

Powered by Labrador CMS