Fokus på retur på Electroworld

Elretur AS er spesielt invitert til Electroworld for å sette fokus på miljøfarlig avfall.

– Vi bruker messen til å sette fokus på at alle må kaste EE-avfallet der det hører hjemme. Mange miljøvernorganisasjoner er veldig opptatte av kjøpsfesten og forbruket av EE-produkter, vi i Elretur er mer opptatt av å samle inn og gjenvinne alt EE-avfallet som kastes – det er vårt miljøengasjement, sier markeds- og informasjonssjef Guro Kjørsvik Husby i Elretur AS.

Hun poengterer at det i dag er mer miljøvennlig å gjenvinne metaller enn å utvinne disse direkte gjennom gruvedrift fra naturen. Elretur gjenvant i fjor nesten 86 prosent av alt de samlet inn.

– Vi kommer til å lage en utstilling med bilder hvor vi viser hva som skjer med avfallet, og vi vil også fortelle hva som skjer med for eksempel mobiltelefoner, når de leveres inn til Elretur for gjenvinning. Dessverre er det slik at noen forbrukere tror det ikke nytter å samle inn EE-avfall, men vi kan absolutt bevise det motsatte! sier Husby.

Elretur vil bruke Ella Miljøbil som stand på messen, dette er en semitrailer som rommer et klasserom.

– Har Elretur AS vært flinke nok til å markedsføre seg direkte overfor forbrukeren slik dere gjør nå?

– Vi har kanskje ikke vært synlige nok, og det gjør vi noe med nå. Det er flott at bransjen setter fokus på EE-avfall, og at Elretur inviteres med på Electroworld 2006 nettopp for å minne forbrukerne på at EE-avfall er miljøfarlig avfall, sier Husby.

På Electroworld 2006 samarbeider Elretur med mobilprodusentene som er med på messen.

– Vi skal forsøke å sette norgesrekord i mobilkasting – altså innsamling av kasserte mobiltelefoner. For å få de besøkende til å ta med sine gamle mobiltelefoner, tilbyr vi dem ett lodd i bytte for hver mobil som leveres inn. Våre samarbeidspartnere på Electroworld; Samsung, Sony Ericsson, Motorola og Benq, stiller med nye mobiltelefoner i premier, sier Husby.