FORSEGLET STØVSUGER fra Electrolux

Den nye støvsugerserien fra Electrolux er helt forseglet, så den ikke slipper ut forurensinger. I tillegg skal den være meget stillegående.

På Elektrofil-messen til Expert demonstrerte distriktssjef Kjell Heimstad en av modellene i den nye serien med betegnelsen Z8820.

– Den nye serien vår er laget for å være testvinner. Vi har laget maskiner som ikke slipper ut forurensinger, har ny type pose med større volum enn tidligere modeller og har i tillegg et nykonstruert munnstykke. Det spesielle med munnstykket er at det suger fra alle retninger. Vi har testet maskinen opp mot alle kjente konkurrenter, og mener at ingen er bedre.

Motorstyrken i den nye serien er 2.200 watt. Sugestyrken i munnstykket skal være 420 Watt. De nye modellene kommer i flere fargevarianter, og en er forbeholdt Expert-kjeden.

Rapido

På messen la Electrolux også stor vekt på støvsugerserien Ergo med ulike modellvarianter. Dette skal være en stor suksess for produsenten. Spesielt legger Heimstad vekt på populariteten til Ergorapido over hele Europa. Et interessant innslag på utstillingen var også Swarovski-utgaven av Ergorapido. Denne modellen, med krystallstener, kan bestilles for den nette sum av 15.000 euro. Støvsugeren var naturlig nok innelåst.

Det viktigste av de store hvitevarene hos Electrolux denne gangen var etter Heimstads mening en ny tørketrommel fra AEG. Den har børsteløs motor, kapasitet på åtte kilo og energiklasse B.

– Noe av det fineste med denne modellen er det ekstremt lave lydnivået, på det stilleste 57 dB. Den børsteløse motoren gir mulighet for flere programmer ingen andre tromler har, for eksempel regulering av trommelhastigheten. Med lav trommelhastighet får maskinen enda lavere lydnivå og er derfor godt egnet til å arbeide om natten. I tillegg har maskinen et hurtigprogram som tørker tre kilo tøy på 20 minutter, ser Heimstad.