FOTOAKTØRER SLÅR SEG SAMMEN

Roar Sandvik (t. h.) i Foto.no og Kjetil Schjølberg i Fotolab.no. Foto: Arash Taheri og Stian Klo

Foto.no og Fotolab.no slår seg sammen. Eierne av Foto.no kjøper Fotolab.no, mens Kjetil Schjølberg går inn med ti prosent i Foto.no.

Publisert Sist oppdatert

– Dette betyr at to av Norges ledende foto- og videoforhandlere nå blir én, heter det i pressemeldingen som gikk ut 16. april.

Foto.no har hovedkontor og butikk i Bjørvika i Oslo, samt en kundestøtte- og salgsavdeling i Bergen. Fotolab.no ble i 2012 stiftet som Stjørdal foto av Kjetil Schjølberg, og endret i september navn til Fotolab.no, fortsatt med base i Stjørdal. Den 6. mai åpner de en avdeling på Billingstad i Asker, som i forbindelse med sammenslåingen blir Foto.no Naturfotosenter. Avdelingene på Billingstad, i Bergen og Stjørdal vil tilby salgs- og kundestøtte, og være hentepunkt for dem som handler på nett.

– Dette betyr at du fortsatt kan få hjelp til det meste fra å finne riktige løsninger, innbytte av utstyr, problemer med utstyr og henting av produkter som er bestilt på nett. Det vil også være et utvalg av de viktigste «melk- og brødvarene» på lager, og i Stjørdal opprettholdes også det eksisterende print-tilbudet. Vårt B2B-team jobber på tvers av alle avdelingene med skreddersydde utstyrs-løsninger for innholdsproduksjon og digital kommunikasjon, heter det i pressemeldingen.

 

Utfyller hverandre

Roar Sandvik er toppsjef i Foto.no. Foto: Arash Taheri

Fotolab er bedre enn oss på noen områder, som for eksempel naturfoto, og vi er bedre på andre områder

– Vi ser at Fotolab er bedre enn oss på noen områder, som for eksempel naturfoto, og vi er bedre på andre områder. Vi er alle lidenskapelig interessert i faget vårt og utfyller hverandre derfor svært godt totalt sett, sier toppsjef Roar Sandvik i Foto.no i pressemeldingen.

Foto.no-eierne RETS AS og Banco AS kjøper 100 prosent av Stjørdal Foto AS, eierselskapet bak Fotolab.no, og 100 prosent av Fotolab.no Asker og Bærum AS. Samtidig kjøper eieren av Stjørdal Foto AS, Kjetil Schjølberg, ti prosent av aksjene i Foto.no.

– Det vil si at både gründer av Fotolab, Kjetil Schjølberg, og resten av teamet fortsetter, og er med på å utvikle Foto.no/Fotolab.no videre, heter det i pressemeldingen.

Kjetil Schjølberg på fototur i Lofoten. Foto: Stian Klo

– Vår felles satsning på en ren naturfotoavdeling på Billingstad gjør at jeg kan fokusere på denne delen av driften, og skape et naturlig møtepunkt for natur- og fotointeresserte, både digitalt og for de som kommer til butikken, sier Kjetil Schjølberg.

 

Flere eksperter

Ifølge pressemeldingen vil sammenslåingen gi kundene bedre opplevelser, med flere eksperter som kan hjelpe med alt fra enkle mobil-løsninger til avanserte bedrifts- og kringkastingsløsninger.

– Det blir også tilgang til et større utvalg av produkter og enda flere inspirerende fotoaktiviteter, både fysiske og digitale. Sammen har vi en felles visjon om å skape Norges beste fotobutikk for entusiaster og profesjonelle. Vi vil gi kundene våre den beste opplevelsen, og sammen vil vi være en sterkere og mer solid aktør i bransjen. Det handler om «lidenskap for fag, lidenskap for folk», heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS