Sony Xperia X

Pressemelding fra Sony Mobile 22. februar 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony Xperia X: nye smarttelefoner og fremtidens produkter for smart kommunikasjon

– To flaggskip og en mellomklassemobil får selskap av en rekke smarte produkter når varemerket Xperia utvikles. 

Sony Mobile tar et nytt grep om Xperia når den nye smarttelefon-serien Xperia X presenteres på Mobile World Congress i Barcelona. For den som ikke vil inngå kompromisser med teknikken er Xperia X og Xperia X Performance seriens to flaggskip, mens Xperia XA er en smarttelefon som med unik design og følelse briljerer i mellomklassesegmentet. Xperia X-serien markerer også startskuddet for Sonys visjon om fremtidens kommunikasjon når Xperia-familien utvides med andre smarte produkter.

– Med Xperia X-serien skriver vi et nytt kapittel i vår fremgangsrike Xperia-saga. De tre nye telefonene i X-serien strekker seg fra smart design i mellomklassen, til de beste spesifikasjonene innen premiumsegmentet og tilbyr noe for alle. Felles for samtlige modeller er blant annet kameraer i verdensklasse, og et omarbeidet design som gjør at telefonene ligger enda bedre i hånden. Vi tror også at det nye designet og de iøynefallende fargene tiltaler enda flere mennesker enn tidligere, sier Rikard Skogberg, nordisk PR- og produktsjef for Sony Mobile.

Xperia X-familien: Xperia X, Xperia X Performance og Xperia XA

Hele Xperia X-serien har oppdatert det som lenge har vært Xperia fremste kjennetegn: kamera, batteri og design.

Xperia-modellenes kameraer har lenge vært i toppklasse, og blant annet topper kameraet til Xperia Z5-serien rankingen hos det velrenommerte testlaboratoriet DxOMark. Med flaggskipet i Xperia X-serien tas kamerateknologien til neste nivå med «Predictive Hybrid Autofocus», en teknologi utviklet i samarbeid med Sonys ingeniører for α-systemkameraer. «Predictive Hybrid Autofocus» følger motivet i bildet, forutser motivets bevegelser og holder alltid motivet i fokus. Dette tar actionfoto til nye høyder, og du kan fange perfekt skarpe øyeblikk uten at du trenger å bekymre deg for uklare bilder.

For fotografier og bilder bilder i verdensklasse, er kameraet i Xperia X og Xperia X Performance utrustet med en stor 1/2.3 tommers Exmor RS-sensor med en oppløsning på hele 23 megapiksler. For å hjelpe til med å maksimere antallet likes er til og med selfie-kameraet oppdatert, og har nå 13 megapiksler og Sonys smarte automodus.

Kameraet i Xperia XA leverer også den raske autofokusen med et hovedkamera med 13 megapiksler og et selfie-kamera med 8 megapiksler.

Utover at Xperia X-serien har et batteri som varer i opptil to døgn(1), har Sony sammen med Qnovo implementert adaptiv lading i Xperia X og Xperia X Performance – en teknikk som muliggjør smartere og mer effektiv opplading som forlenger batterilevetiden(2).

Designet for samtlige medlemmer i Xperia X-serien er oppdatert gjennom samarbeid mellom Sony i Lund og Tokyo. Alle modellene har en skjerm på fem tommer, og størrelsen, formen og materialet er nøye utvalgt for at telefonene skal ligge behagelig i hånden og være enkle å anvende. Andre designnyheter er de rundede kantene og det runde glasset. Med sin IP65/68-klassifisering er Xperia X Performance vann- og støvtett(3).

Hver smarttelefon får kraften sin fra nøye utvalgte prosessorer: Qualcomm® Snapdragon™ 650 prosessor (Xperia X), Qualcomm® Snapdragon™ 820 (Xperia X Performance) og Mediatek Helio™ P10 (Xperia XA). 

Xperia X-serien i Norge

• Xperia X lanseres rundt månedsskiftet mai/juni med en anbefalt cirkapris på

5 800 NOK*.

• Xperia XA lanseres i juni med en anbefalt cirkapris på 3 000 NOK*.

• Xperia X Performance lanseres rundt månedsskiftet juni/juli med en anbefalt cirkapris på 7 000 NOK*.

Samtlige modeller lanseres i fargene hvit, sort, lime gold og rose gold. Til hver modell finnes det ulike typer mobilcover i matchende farger.

*Endelige anbefalte cirkapriser oppgis ved lansering.

Det nye Xperia-konseptet – en visjon for kommunikasjon med maskinlæring, sensorer og naturlige brukergrensesnitt

Utover telefonene i Xperia X-serien, introduserer Sony også flere smarte produktkonsepter under varemerket Xperia.

Xperia Ear

Xperia Ear er neste generasjons trådløse øretelefoner som muliggjør en ny måte å kommunisere på, uten at du behøver å gå glipp av noe i omgivelsene eller stadig vekk måtte strekke deg etter smarttelefonen din. Xperia Ear gir deg nyttig informasjon om blant annet timeplanen din, været og de siste nyhetene, mens du er på farten. Gjennom talekommandoer kan du be Xperia Ear om å ringe, google, notere eller guide deg på veien.

Xperia Ear kobles enkelt sammen med din Android-telefon via NFC og Bluetooth. Batteriet varer hele dagen, og lades i et portabelt etui som du enkelt kan ta med i lommen eller vesken. 

Xperia Eye

Xperia Eye er et kamerakonsept for enkel dokumentasjon av hverdagen i høy kvalitet. Kameraet er i den minst tenkelige størrelsen, og fungerer som et tilbehør til å henge rundt halsen eller festes på skjorten. Med en 21 megapiksel Exmor RS-sensor og en avansert vidvinkellinse, fanger Xperia Eye bilder i et stort og naturlig synsfelt. Det kan også filme i 4K og livestreame video. Den intelligente automatikken bruker stemme og ansiktsuttrykk for å ta bilder, noe som gjør det enkelt å lagre hverdagens øyeblikk uten at du trenger å tenke på teknologien.

Xperia Projector

Konseptet Xperia Projector tar familiens veggkalender inn i den digitale og påloggede tidsalderen. Gjennom å projisere et interaktivt bilde på veggen, kan Xperia Projector dele nyheter, kalender og annen informasjon med hele familien. Gjennom touch, bevegelser og talekommandoer styrer du Xperia Projector akkurat som du gjør med din vanlige smarttelefon. 

Xperia Agent

Xperia Agent er en digital personlig assistent. Den er utformet for å lære mer om deg, dine interesser og din profil, og ut ifra det gi deg nyttig informasjon og anbefalinger. Du kan enkelt styre Xperia Agent gjennom talekontrollen og blant annet styre annen elektronikk i hjemmet via den. Xperia Agent har et innebygget kamera og projektor, som lik Xperia Projektor, projiserer innhold på alle typer glatte flater.

Smart lyd i bilen

Utover Xperia-konseptet lanseres en Bluetooth-modul for bilen, RM-X7BT, som gjør at du enkelt kan streame musikk og styre smarttelefonen din mens du kjører. Med modulen kan du bla gjennom favorittlåtene dine, ringe handsfree og få navigasjonsinstrukser – uten å behøve å ta opp smarttelefonen din.

Powered by Labrador CMS