Panasonic Lumix DMC-FZ72

Pressemelding fra Panasonic 18. juli 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ny FZ-modell med 60x ultrazoom i toppklasse

Konkurransen tilspisser seg i kategorien superzoomkameraer. Når Panasonic nå introduserer Lumix DMC-FZ72, setter man en ny målestokk for hva et kompaktkamera kan klare, takket være et fenomenalt 60x zoomobjektiv som dessuten tilbyr en 20 mm ultravidvinkel. Samtidig lanseres kompakte og eksklusive DMC-XS3, som blant annet er fylt med integrerte retusjeringsfunksjoner. 

Som en oppfølger på det populære FZ62 kommer Lumix i løpet av sensommeren med modellen FZ72, som er oppgradert på en rekke punkter. Mest imponerende er naturligvis den kraftige Lumix DC Vario-optikken, som gir fotografen en gigantisk zoomrekkevidde. Fra den eksepsjonelt brede vidvinkelen på 20 mm, flytter man seg raskt nærmere motivet og trenger ikke stoppe før man er ved 1200 mm, noe som tilsvarer 60x optisk zoom.

Med den digitale zoomen aktivert disponerer man hele 120x, og takket være Panasonics unike Intelligent Resolution-teknologi trenger man knapt justere på bildekvaliteten. Panasonic benytter også en telekonverter på 1,7x (DMW-LT55, ekstrautstyr), noe som gir en total optisk rekkevidde på 4000 mm, eller utrolige 10 000 mm inklusive digital effekt. Her snakker vi til og med om å ta bilder av ringene rundt planeten Saturn!

FZ72 imponerer med en lysfølsomhet på F2,8-5,9, og sammen med den nye, lysfølsomme MOS-sensoren kan kameraet håndtere vanskelige lysforhold med svært godt resultat. ISO-justeringen kan stilles til opptil 6400 i High Sensitivity-modusen. Den elektroniske søkeren er på 202 000 punkter, og viser 200 % av bildefeltet. Skjermen, som er 3 tommer stor og har en oppløsning på 460 k piksler, oppfyller alle forventninger i kategorien.

Kameraet filmer i høy oppløsning i progressivt AVCHD, opptil 1920x1080/50p, men også i MP4 for rask og enkel opplasting til YouTube. En av de tydeligste oppgraderingene i forhold til forrige modell, er lydopptaket. En ny mikrofonkonstruksjon som effektivt filtrerer bort vindstøy, gjør det mulig å filme selv i vanskelige og vindfulle forhold.

Raffinert og enkel – den nye XS3 kommer i høst

Nye superkompakte DMC-XS3 ser kanskje spinkelt ut med sitt nye metallkabinett, men ruver på en bildekvalitet som man ikke alltid kan forvente i denne klassen. Takket være en MOS-sensor på 14,1 MP, lyssterk optikk fra F2,8 og avansert bildeprosessor, kan XS3 mestre både skumring og mørke med glans. Den er i tillegg utrustet med en rekke kreative effekter, men mest spektakulært er nok ”Beauty Retouch Mode”, som gjør det mulig å retusjere et ansikt til nesten det ugjenkjennelige. Forhåndsinnstillinger på ulike tema som ”Glamour” eller ”Elegant”, samt foundation, tannbleking og reduksjon av glans, åpner for spennende etterbearbeidinger. XS3 leveres i svart eller brun, og til en virkelig konkurransedyktig pris.

Både FZ72 og XS3 kommer i butikkene i august. Prisene er foreløpig ikke bestemt.

Powered by Labrador CMS