Panasonic Lumix DMC-LF1

Pressemelding fra Panasonic 24. april 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nytt kompaktkamera flytter inn sammen med proffene

Nye Lumix DMC-LF1 er et praktisk kompaktkamera som inntar plassen som en av de profesjonelles favoritter. Med et lyssterkt F2.0 Leica Summicron og elektronisk søker har LF1 potensial til å gå inn som en liten og lett erstatter når systemkameraet blir for stort å ta med seg. Her finner man alt man kan ønske seg i form av WiFi, NFC og videomuligheter.

Panasonic har allerede en naturlig posisjon blant de kompakte high-end-kameraene med sin LX-serie. Nå kompletteres sortimentet med LF1, som er utstyrt med en helt ny 12,1 megapiksler MOS-sensor og høy ISO-følsomhet for fotografering under vanskelige lysforhold. Det lette og kompakte kameraet har optikk på et nivå man sjelden ser i denne kategorien. Med 28-200 mm F2.0 LEICA DC VARIO-SUMMICRON med 7,1 x optisk zoom er kameraet laget for å ta perfekte bilder i de fleste fotosituasjoner – fra panorama av enorme landskaper til avansert portrettfoto.

Det er bildekvaliteten som avgjør om kameraet kommer til nytte. Med LF1 introduserer Lumix en helt ny MOS-sensor på 12,1 MP. Den høye følsomheten gir et ISO-område på imponerende 80-12 800, som bl.a. gjør det mulig å ta bilder med dramatiske kontraster med høy oppløsning i alle deler. Den oppdaterte Venus Engine-prosessoren har ny teknologi for støyreduksjon og teknologi som myker opp og jevner ut pikselerte kanter. Prosessoren bidrar også til den høye videoytelsen med Full HD-oppløsning i både AVCHD og MP4-format.

Med det høye ambisjonsnivået følger naturligvis full manuell kontroll. En kontrollring nærmest kamerahuset styrer blenderåpning, lukkertid og zoom med minimale bevegelser. Av annen kontroll finnes også en 0,2-tommer elektronisk søker som gjør det enklere å fotografere ved lyse forhold, som på stranden eller i skibakken. Kameraet har også stor kreativ kapasitet – både ved fotografering i form av kreativ kontroll og etterredigering i form av Creative Retouch, begge med 15 ulike filtereffekter. Kameraet har også en Creative Panorama-modus som gir fantastiske muligheter til virkelig storslåtte landskapsbilder.

Den innebygde WiFi- og NFC-teknologien gjør det enkelt å koble til nettverket og dele bilder og filmer. Når WiFi-tilkoblingen først er opprettet, er det nok å la kameraet røre ved en smarttelefon eller et nettbrett for at de skal koble seg til hverandre. Og med Panasonics Image-app installert, kan du fjernstyre eksponering, zoom osv. direkte fra smarttelefonen eller nettbrettet. Du kan også få en automatisk overføring av bildene til en skjerm for å se f.eks. skarphet og komposisjon.

Lumix DMC-LF1 kommer i juni, og finnes da i svart og hvit. Prisen er ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS