Panasonic Lumix LX7

Pressemelding fra Panasonic 18. juli 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LX7 tryller med lyset

Lumix DMC-LX7 er noe så uvanlig som et kompaktkamera som mestrer lyset på proffnivå. Leica Summilux-optikken med en lysstyrke på hele F1,4 og en ny MOS-sensor er fintrimmet for maksimal bildekvalitet – og resultatet er nærmest magisk.

Utviklingen av de virkelig eksklusive kompaktkameraene – den kategorien som også profesjonelle fotografer gjerne har med seg i kameravesken – er en spennende trend. Det er en trend som Panasonic med sin LX-serie har vært med og skapt og som man nå kroner med nye DMC-LX7 – en modell for virkelig feinsmeckere.

Leica DC Vario-Summilux på F1,4–2,3 med 3,8x optisk zoom (tilsv. 24–90 mm). Egentlig er det så mye spennende å si om dette objektivet at det er nok til en hel artikkel. Et objektiv med F2,8 anses vanligvis for å være veldig lyssterkt, men faktum er at ett F1,4 er hele 400 % sterkere. Dette utgjør en tydelig forskjell ved fotografering i lite lys innendørs eller når skumringen faller – LX7 er en virtuell nattugle.

Også F2,3 i telemodus er veldig uvanlig. Det store lysinnslippet gjør det f.eks. mulig å velge kortere lukkertid, noe som gir skarpere bilder også i svakt lys. Lysstyrken gjør det også lettere å jobbe kreativt med dybdeskarphet og med myke, nyanserte skygger. LX7 har også et innebygd ND-filter som åpner for fotografering med lengre lukkertider, f.eks. fossende vann. For kreative fotografer finnes også en lang rekke nye spennende filtre – alt ifra stjernefilter til Smooth Defocus.

LX7 har fått en ny 1/1,7 tommer høysensitiv 10,1 MP MOS-sensor, noe som øker følsomheten med 1,5 dB sammenlignet med forgjengeren LX5. Resultatet viser seg bl.a. i form av høyoppløste bilder med fantastisk skarphet og fin nyansering også ved lave ISO-tall. Den oppdaterte optiske bildestabilisatoren POWER O.I.S. bidrar ytterligere til den fine skarpheten.

For at kameraet skal bli interessant for fotokyndige kreves naturligvis full manuell kontroll. LX7 tilbyr manuell blender direkte på objektivet, mens fokuskontroll og lukkertid praktisk innstilles med tommelgrepet. Den lyssterke tre tommer skjermen på 920k piksler gir rask kontroll av bildekvaliteten og kan kompletteres med en ekstern søker for de som ønsker det.

LX7 filmer nå høyoppløst i progressiv AVCHD (opptil 1920 x 1080/50p), men også i MP4 for rask og enkel opplasting til YouTube. Stereolyd er en selvfølge pluss effektiv støyredusering for klar og tydelig lydgjengivelse.

DMC-LX7 og optikken introduseres i butikkene i august.

Pris er ikke fastsatt.

Powered by Labrador CMS