Panasonic LX100

Pressemelding fra Panasonic 15. september 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LX100 – en ny standard for bildekvalitet fra et kompaktkamera

Panasonic lanserer Lumix DMC-LX100, et nytt high-end kompaktkamera som setter en ny standard for fotografi og videofilming med fast objektiv. LX 100 tilbyr uovertruffen bildekvalitet, manuell kontroll og 4K-video.

Lumix LX100 er sjette generasjon av den anerkjente LX-serien. Disse kameraene bygger på Panasonics LC1-kamera som ble lansert i 2004 og var det første manuelle kompaktkamera vi lanserte. LX100 har over fem ganger større sensor enn forgjengeren LX7, og den 4/3’’ store High Sensitivity MOS-sensoren gir bildekvalitet du bare ville forventet av et systemkamera.

Micro Four Thirds-standard i et kompaktkamera

Med den høysensitive sensoren, i kombinasjon med den nyutviklede Venus Engine, gir LX100 uovertruffen bildekvalitet, uansett hvilken situasjon bildene tas i. Den store sensoren gir god dybdeskarphet, mens sensoren reduserer støy i bildet ved høy ISO.

Venus Engine har en firekjernet CPU som gir høy signalhastighet når man filmer i 4K. Den har også flere støyreduksjons-systemer som Multi Process NR, Random Filter og Aperture Filter for naturlige bilder, selv i situasjoner med ekstremt lite lys.

LEICA-linse for klare bilder

Objektivet på LX100 er en nyutviklet linse fra Panasonic. LEICA DC VARIO-SUMMILUX F1.7-2.8 gir klare, skarpe og naturtro bilder.

Linsen har en brukervennlig rekkevidde med 24-75mm som passer til alle mulige situasjoner, fra gatefotografering til portretter. Landskapsbildene fanges med 24mm dynamisk vidvinkel i 4:3, 3:2 og 16:9.

Full kontroll for maksimal fotoglede

LX100 har en rekke avanserte funksjoner og kontroller som er utviklet for å møte kravene til både avanserte entusiaster og erfarne fotografer. Med en integrert Live View Finder (LVF) med høy oppløsning (2764K-dot) har man full kontroll på utsnitt, komposisjon og lysforhold.

Kameraet har også manuelle kontroller inkludert dedikerte fysiske ringer og hjul som blender-ring, en kontroll-ring, hjul for lukketid og et hjul for eksponeringskompensasjon. Bruk av slike fysiske kontroller betyr at du har direkte tilgang til innstillinger som kan endres raskt, uten å gå gjennom en digital meny.

4K-video

Kombinasjonen av LX100s sensor og kraftige Venus Engine betyr at kameraet kan ta opp 4K-video som er full av detaljer og med naturtro farger. Kameraet gir høykvalitets videoopptak i 4K 3840x2160 med 30/25 fps i MP4, samt høyoppløst Full HD 1920x1080 50p-videoer i AVCHD Progressive-format (MPEG4/H.264). En dedikert knapp på toppen av kamerakroppen gjør at du raskt kan fange videoverdige øyeblikk.

Andre funksjoner:

• Light Speed Auto Focus (AF) med Depth from Defocus (DFD)-teknologi gjør kameraet nøyaktig og hurtig. Høyhastighets seriefotografering med 11 fps i høy oppløsning, kombinert med LX100s korte forsinkelse og raske oppstartstid sikrer at man aldri går glipp av øyeblikkene

• Nye fokusmuligheter gir deg mer kontroll. Full Area AF gjør det mulig å sette fokus hvor du vil i skjermsøkeren. Fokusområdet har også økt til 49 soner for mest mulig fleksibel komposisjon. Med Low Light AF virker autofokus i -3EV lyssituasjoner for å oppnå perfekt fokus selv når bare stjernene på himmelen er lyskilden

• I tillegg til manuelle kontroller for fleksibel og variert fotografering har LX100 også en rekke andre funksjoner og moduser for kreativ frihet: Creative Control, Creative Panorama, Focus Peaking, Level Gauge, WB (white balance)

LX100 vil være tilgjengelig i sort og sølv, og slippes på markedet i oktober 2014 til en veiledende pris på 8799NOK.

Powered by Labrador CMS