Sony Cyber-shot HX90V og WX500

Pressemelding fra Sony 14. april 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Reis lett med kompakte nye zoom-kameraer fra Sony

Mindre å bære på, og mer fotografering: To nye reisevennlige kameraer fra Sony gir deg fantastiske fotografimuligheter på reise i sommer. Som verdens mest kompakte kameraer i sin klasseiii, skiller DSC-HX90V og DSC-WX500 seg ut med ren bildekvalitet og andre brukervennlige funksjoner.

Foruten at de deler en rekke av de samme teknologiene, som gir fantastisk bildekvalitet, har de to kameraene et utvalg av funksjoner som fotografer ser etter i et kompakt zoomkamera: Både når det gjelder høy kvalitet på det optiske med ZEISS Vario-Sonnar T* 30x zoom objektiv og alle fordelene med Exmor RTM CMOS-sensoren med 18.2mpiv og BIONZ X-prosessoren.

Til tross for deres lommestørrelse, har både HX90V og WX500 5-akslers bildestabilisatorv som gir deg krystallklare bilder selv når du utfordrer grensene for kameraets zoom, mens du tar filmopptak.

ZEISS Vario-Sonnar T* objektiv med 30x optisk zoom/ 60x Clear Image Zoom

Kameraene er pakket med en stor 30x optisk zoom som bringer alt fra venner og familie til villdyr og natur et stykke nærmere. Det avanserte designet sikrer skarpe bilder med lite støy, selv på maksimal zoom, hvor budsjettkameraer sliter med å bevare samme klarhet og oppløsning. Vil du gå enda et skritt lengre gjør ‘Clear Image Zoom’ at du kan øke forstørrelsen med gigantiske 60x, med optisk bildestabilisering og 5-akslers bildestabiliseringvi som gir ytterligere bedre resultater for håndholdt fotografering og videoopptak i full HD.

Exmor RTM CMOS sensor med 18.2mp og BIONZ X™ prosessor

De minste detaljene i motivet – alt fra sandkorn i månelys og kaféinteriør – fanges av den bak-belyste Exmor R CMOS-bildesensoren med 18.2 megapiksler. Sonys avanserte BIONZ-bildeprosessor sikrer stillbilder og videoopptak i full HD med virkelighetsnære detaljer og farger.

OLED Tru-Finder™ presisjon og elektronisk søker

Å fange motiver i skarpt sollys er en fornøyelse med OLED Tru-finder, på HX90V, som popper opp når det er nødvendig. Bildene blir skarpe og klare, rike på kontraster og med levende farger. Det er en lek å ta selfies i høy kvalitet med 3.0-typen LCD-skjerm som tilter 180 grader for komfortabel portrettfotografering på armlengdes avstand. Den høyoppløste (921k dots) monitor er også praktisk for komposisjon og redigering av bildene med kameraets innebygde funksjoner som ‘Photo Creativity’ og ‘Beauty Effect’.

Fast Intelligent autofokus

‘Fast Intelligent’ AF-systemet på de nye modellene har gått i arv fra Sonys prisvinnende a7-serie kameraer. Forbedret motiv- gjenkjennelsesalgoritmer realiserer optimal og presis autofokus for å fange motiver i bevegelse. Seriøse fotografer vil også sette pris på de utvidede kontrollmulighetene, ‘Memory Recall’ og et praktisk kontrollhjulvii for manuell fokusering og zoom.

Video med bedre kvalitet sikres ved 60p/50pv opptak ved hjelp av XAVC Sviii format på 50Mbps – som gir video uten støy selv når du filmer for eksempel barn i bevegelse, dyr eller vannski. P/A/S/M-modeller gir ekstra kreativ kontroll på videomaterialet, mens ‘Intelligent Active Mode’ med 5-akslers bildestabilisering stabiliserer bilder av motiver i bevegelse.

Det er en innebygget blits for fotografering i svakt lys, WiFi og NFC for enkel deling av bilder og video via din smarttelefon eller nettbrett.

Cyber-shot HX90V med GPS

Med Cyber-shot™ HX90V får du GPS som automatisk tagger bildene og opptakene dine med stedsinformasjon som kan brukes på kart ved hjelp av applikasjonen Play Memories Home.

PlayMemories kamera-app

Fotograferingsmulighetene med begge kameraene utvides ytterligere ved bruk av Play Memories kamera-app med Sonys voksende utvalg av kreative verktøy. For mer informasjon om applikasjonene, se http://www.sony.no/hub/playmemories

LCJ-HWA veske

Kameravesken LCJ-HWA, er tilgjengelig i både sort, brun og lysebrun, og er utstyrt med objektivbeskyttelse og skulderstropp i lær, for å beskytte kamera, samtidig som du får et sikkert og stabilt grep. Det smarte designet gir enkel tilgang til kamera mens du er på farten – du kan både fotografere, justere LCD-skjermen og koble til USB-enhet uten å ta kamera ut av beskyttelsesvesken.

De nye Cyber-shot HX90V og WX500 kompaktkameraer vil bli tilgjengelig i midten av juni til følgende priser:

Tekniske spesifikasjoner

[i] HX90V has integrated GPS, this being the only difference between the HX90 and HX90V

i[i] Effective megapixels

[i]iiDSC-HX90: Among compact digital cameras with a built-in viewfinder and 30x or greater optical zoom lens, as of announcement date. DSC-WX500: Among compact digital cameras with 30x or greater optical zoom lens, as of announcement date. According to Sony survey.

iv In combination with electronic image stabilisation

v[i] HX90 / HX90V only

viPAL and NTSC is switchable through the menu system

vii An SDXC memory card with a Class 10 or higher speed rating is required for XAVC S recording

viii Achieved by using "By Pixel Super Resolution" technology and overlay burst shooting

Powered by Labrador CMS