Sony Cyber-shot RX10

Pressemelding fra Sony 16. oktober 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Premium ytelse i et portabelt format

Cyber-shot™ RX10 gir deg de kreative mulighetene du får fra et DSLR-kamera, uten at du trenger å ha med deg mange objektiver for å sikre gode bilderesultater

Et virkelig portabelt kamera trenger ikke gå på kompromiss med bildekvalitet eller kreative funksjoner. Det nye Cyber-shot RX10kan ses på som en brobygger mellom de tradisjonelle kompaktkameraene og de større og ofte mer avanserte systemkameraene, og er et tiltalende tilleggs-kamera for DSLR-entusiaster. Kameraet gir deg suveren bildekvalitet uten at du trenger å drasse på et stort kamerahus og mange objektiver på ditt neste foto-oppdrag.

Kvalitet på høyde med et DSLR-kamera

Det fastmonterte Carl Zeiss Vario-Sonnar T* 24-200mm (tilsvarende 35mm) F2.8-objektivet gir dine bilder en klarhet og oppløsning du ville forventet ved bruk av et kamera med utskiftbar optikk. Med et anvendelig zoom-område fra vidvinkel til telefoto, er RX10 ideell for portretter, for bilder av landskap, dyreliv, gatescener og interiør. Muligheten til å fokusere på en avstand så nært som 3cm, gjør også kameraet ideelt for detaljerte makro-bilder av blant annet insekter og blomster.

F2.8 som største blender i hele zoom-området gir en lysstyrke sammenlignbar med den du får ved bruk av høykvalitets objektiver. Samtidig som dette gir deg mulighet til å ta bilder i svakt opplyste omgivelser uten å øke ISO-innstillingene på kameraet, gir det deg også muligheten til å skape en defokuseringseffekt av bakgrunnen (‘bokeh’). Denne egenskapen styrkes av kameraets syv-bladers blender. Optical SteadyShot sørger også for å gi deg skarpe bilder når du ikke benytter deg av stativ, selv ved lengre brennvidder hvor skjelving er en utfordring for ustabilisert optikk.

Stor bildesensor og avanserte funksjoner

Cyber-shot RX10 vil føles naturlig for enhver person som har håndtert et DSLR-kamera, med sitt komfortable grep og gode utstyrspakke. På innsiden sørger kameraets fastmonterte objektiv for suveren bildekvalitet i samarbeid med en sensitiv bildesensor og videreutviklet BIONZ X-prosesseringsmotor som nå tilbyr opptil tre ganger så rask prosesseringshastighet sammenliknet med tidligere BINOZ-prosessorer.

Som på den anerkjente DSC-RX100 er den bakbelyste Exmor R CMOS-sensoren med 20.0 effektive megapiksel nær fire ganger større enn på et standard kompaktkamera. Den høye oppløsningen blir styrket ytterligere av den videreutviklede BIONZ X-prosesseringsmotoren som tar for seg ny detaljproduksjon, områdespesifikk støyreduksjon og diffraksjonsreduserende teknologier som gir deg skarpere og mer detaljrike bilder.

Takket være den nye Direct Drive SSM-mekanismen, som opererer sammen Exmor R CMOS-sensoren og BIONZ X-prosessoren, er også kameraets autofokus raskt og responsivt. Lock-on AF gir deg for eksempel en presis sporing av motiver i bevegelse, og sørger for at ditt motiv alltid er i fokus selv om det et øyeblikk forsvinner fra kameraets bilde. Eye AF sikrer på sin side at du får portretter hvor øynene alltid er i skarpt fokus selv om motivet ikke kikker direkte på deg, og i tillegg kan du nå velge mellom tre valgfrie størrelser for AF-punktene. Dette fører til at risikoen for fokuseringsfeil ved bilder av veldig små objekter, som makro-bilder av insekter, reduseres.

Gode opptaksmuligheter

Også filmentusiaster har noe å hente fra RX10. Ved fullt ut å utnytte kvaliteten til den store blenderåpningen, leser den kraftfulle BINOZ X-prosessoren data fra hver og en av megapikslene i sensoren, slik at du får klare og detaljrike full-HD-opptak. Filmopptak kan bli tatt på valgfrie 50p (AVCHD progressive) eller en bildefrekvens på filmatiske 25p med full kontroll over eksponeringsinnstillingene P/A/S/M. En HDMI-utgang tillater også at opptak blir vist på en ekstern monitor eller opplastet til en separat lagringsenhet.

En lydnivå-måler og justerbart lydnivå sikrer at dine filmopptak låter like bra som de ser ut, og mikrofon- og hodetelefon-utganger lar deg overvåke lyden. Om du legger til den valgfrie XLR-K1M adapter-pakken, får du enda mer profesjonelle lydopptak ved at du har mulighet til å sette på en ekstern mikrofon via XLR-terminalen.

Med en høy oppløsning på 1440k punkter, tilbyr den nye høykontrast OLED Tru- Finder en skarp kant-til-kant-visning av motivet samt en synsvinkel på 33 grader (ca.). For enda større komposisjonsfrihet vil den tre tommer store White Magic™LCD kunne tiltes opp eller ned for enkelt å kunne ramme inn motivet enten kameraet holdes høyt oppe eller lavt nede. Kameraet er også enkelt å ta med seg med sin lette og kompakte kropp, og er i tillegg støv- og fuktbestandig og har et ekstra slitesterk design.

Cyber-shot RX10 tilbyr også intuitiv og ergonomisk betjening, og kommer med flere kontrollmuligheter som gir økt fleksibilitet for avanserte brukere. På kameraet er det er mulig å bytte mellom to håndteringsmodus for blender-ringen: du kan velge en innstilling som gir deg tilbakemelding med et hørbart «klikk» når blenderåpningen er justert manuelt med ringen, eller du kan velge en innstilling uten en hørbar tilbakemelding om du gjør filmopptak eller ikke vil forstyrre ditt motiv. Det finnes også syv knapper som kan tilpasses etter eget ønske samt en toppmontert LCD for øyeblikkelig bekreftelse på eksponering og andre viktige innstillinger.

Del bilder og opptak med venner og familie

Høyoppløste stillbilder kan bli fremvist på en 4K-TV som tilbyr fire ganger så høy oppløsning som en full-HD-TV. Støtte for TRILUMINOS Colour gir deg en utrolig palett av naturlige farger når du ser på bilder tatt med Cyber-shot RX10 på en kompatibel BRAVIA-TV med TRILUMINOS Display.

Innebygget Wi-Fi tilbyr også enkel tilkobling kun ved én enkelt berøring med din Xperia™ eller NFC-kompatible Android-smarttelefon eller nettbrett. Del bilder trådløst med dine mobile enheter, eller se dem på din HD-TV og andre enheter tilknyttet ditt hjemmenettverk. Ved å installere PlayMemories Mobile Version 3.0 kan du i tillegg bruke din telefon som en fjernkontroll til ditt RX10-kamera.

Det finnes en rekke kompatibelt tilbehør fra Sony som gjør at du kan utvide din kreative utfoldelse ytterligere. LCJ-RXE er en veske som beskytter kameraet fra støv og støt, stereo-mikrofonen ECM-XYST1M kan festes på kameraet Multi Interface Shoe™ slik at du får skrapere dialog og omgivelseslyd på dine filmopptak, mens blitzen HVL-F43M eller det batteridrevne HVL-LEIR1 Video IR-lyset sørger for å lyse opp dine motiver.

Pris og tilgjengelighet

Det kompakte, alt-i-ett digitalkameraet Cyber-shot RX10 fra Sony er tilgjengelig i butikk fra slutten av november, og vil ha en veiledende pris på 9.900 kroner.

Powered by Labrador CMS