Sony Cyber-shot RX1R

Pressemelding fra Sony 27.juni 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

En revolusjon innen oppløsning:

Cyber-shot™ RX1R er et kamera skapt for entusiaster, med de skarpeste detaljene noensinne

Den nye søsterutgaven av Sonys anerkjente Cyber-shot™RX1 tilfredsstiller de mest kritiske fotografers krav om skarpere og mer detaljerte bilder.

Med den store bildekraften til RX1 i bunnen tar RX1R bildekvaliteten til nye høyder. R-serien indikerer en videreutvikling av den allerede spektakulære oppløsningen til dagens kameraer i lommestørrelse.

RX1R gir landskapsbilder og andre detaljerte motiver en ny og realistisk dimensjon, og lar fotografi-entusiaster uttrykke sin kreativitet med en enestående skarphet. Samtidig som vekt og andre dimensjoner forblir uendret fra RX1, tilbyr spesialutgaven RX1R ytterligere forbedringer for å tilfredsstille kresne fotografer.

Som mange andre DSLR-kameraer, inneholder det originale Cyber-shot™RX1 et optisk low-pass filter (OLPF) i front av bildesensoren for å fjerne uønsket moiré*. På det nye RX1R er dette low-pass filteret fjernet for å øke ytelsen ved fotografering av små detaljer. For å kompensere for OLPF har kameraets bildebehandlingsfunksjoner blitt optimalisert til å opprettholde bildeskarphet uten å redusere hverken objektivets eller sensorens ytelse.

Kompatibiliteten med TRILUMINOS Colour-teknologien sikrer også rikere og mer naturlige farger ved visning av både stillbilder og video på den nye generasjonen av BRAVIA TV-er. Videofotografer kan også koble til en stereomikrofon som gjør at lydsporet til opptak i Full HD kan opptas med enda bedre kvalitet.

Cyber-shot™DSC-RX1, som ble introdusert i september 2012, er verdens første kompaktkamera med fast objektiv, Exmor™CMOS-sensor med full-format bildesensor på 35mm og 24.3 effektive megapiksler. Det har allerede stukket av med flere prestisjetunge europeiske priser, blant annet `Best Premium Camera’ under 2013 Technical Image Press Association (TIPA) Awards. Les Cyber-shot™DSC-RX1 pressemeldingen (12. september 2012) her.

Cyber-shot™RX1R kompaktkamera med full-format bildesensor kan forhåndsbestilles via

http://www.sony.no/product/dsc-r-series/dsc-rx1r#tabfra 27. juni og er tilgjengelig i Europa fra august til 25.000 kr.

* Moiré er et mønster som oppstår når to mønster ligger over hverandre og skaper interferens. Generelt er det et resultat av bilder lagret med upassende oppløsning. På digitale bilder vises dette med at man får markerte kanter og regulære forstyrrelser i bildet i form av vertikale/horisontale eller diagonale mønster i bildene. Fargegjengivelsen er den samme som på RX1.

Powered by Labrador CMS