Sony Cyber-shot

Pressemelding fra Sony 28. februar 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Zoom inn med Sonys nye Cyber-shot-kameraer    

HX20V, WX100 og W690 leveres med AA-objektiv og kraftig zoom i kompakte kamerahus

• DSC-HX20V: kompakt, kraftig og perfekt å ha med på tur med 20x optisk zoom og Exmor R CMOS-sensor med 18,2 effektive megapiksler

• DSC-WX100: verdens minste og letteste kamera  med 10x optisk zoom og Exmor R CMOS-sensor med 18,2 effektive megapiksler

• DSC-HX200V: 30x optisk zoom med manuelle innstillingsmuligheter og Exmor R CMOS-sensor med 18,2 effektive megapiksler

• DSC-TX20: vann-/frost-/støv-/støtsikkert med Exmor R CMOS-sensor med 16,2 effektive megapiksler

• DSC-W690: slankt og brukervennlig med 10x optisk zoom og 16,1 megapiksler

• DSC-HX10V: 16x optisk zoom og Exmor R CMOS-sensor med 18,2 effektive megapiksler

• DSC-H90: 16x optisk zoom og 16,1 effektive megapiksler

Store og flotte nærbilder trenger ikke å være synonymt med å måtte bære rundt på et stort og upraktisk kamera. Med Sonys nyeste Cyber-shot-kameraer får du superzoom og detaljrike bilder – uten å måtte bære på tungt kamerautstyr.

Kompaktkameraer som leverer klare og stabile bilder på høy zoom Det helt nye Advanced Aspherical-objektivet, som modellene HX20, WX100 og W690 er utstyrt med, øker zoomrekkevidden i et nyutviklet og mer kompakt objektiv. Den nyutviklede optikken har et svært tynt objektivelement, noe som øker den maksimale forstørrelsesevnen uten at det går på bekostning av verken bildekvalitet eller optisk ytelse. På WX100 resulterer dette i en optisk zoom på 10x, noe som er imponerende i et kompaktkamera som måler kun 17,5 mm på det smaleste.

”By Pixel Super Resolution”-teknologien (finnes i alle de nye kameraene bortsett fra W690 og H90) fordobler den optiske zoomrekkevidden uten å gå på akkord med verken bildekvalitet eller oppløsning. Det betyr at du får detaljrike nærbilder (med opptil 60x Clear Image Zoom på HX200V) uten bildestøyen som kjennetegner vanlig digital zoom.

Optical SteadyShot, som utfyller de nye kameraenes gode zoomegenskaper, har nå fått enda bedre bildestabilisering når du zoomer – uansett om du tar stillbilder eller filmer. Et bedre gyroskop og optimalisert behandling gir hvert enkelt bilde akkurat riktig mengde stabilisering, noe som gir deg klarere og skarpere stillbilder og videoer – selv på lange brennvidder, hvor problemet med kamerabevegelse er størst.

Funksjoner som gir deg flere kreative muligheter Extra High Sensitivity-teknologien  (finnes i alle de nye kameraene bortsett fra W690 og H90) gir deg flere muligheter, særlig i svak belysning. Maksimal ISO-følsomhet er økt til ISO 12800, noe som gir flere muligheter til å ta øyeblikksbilder uten blits. Som følge av Exmor R CMOS-sensoren og den raske BIONZ-prosessoren er støynivåene markant redusert sammenlignet med tidligere Cyber-shot-modeller . Du får skarpere bilder i svak belysning – uansett motiv.

Den raske autofokusen, som låser motivet ditt på så lite som 0,13 sekund i dagslys (bortsett fra på W690, H90 og TX20), gjør det også lettere å ta øyeblikksbilder. Autofokusen er også rask i mørke omgivelser, hvor den trenger 0,2 sekund (for WX100 på 3 EV avhenger faktisk autofokushastighet av modell og bildeforhold). Dette betyr at du klarer å fange inn enda flere av de spesielle øyeblikkene i situasjoner hvor andre kameraer sliter med å fokusere presist.

Superior Auto Mode (finnes i alle de nye kameraene bortsett fra W690 og H90) gir deg profesjonelle resultater i så godt som hvilken som helst situasjon. Kameraet identifiserer motiv og bildeforhold, og justerer så automatisk eksponeringen og andre kamerainnstillinger, slik at du alltid får flotte bilder med lite støy og høyt dynamisk omfang.

DSC-HX20V

I spissen for Sonys nye Cyber-shot-kolleksjon står det kompakte, kraftige HX20V, som leveres med AA-objektiv og er fullspekket med avanserte funksjoner i et stilig kamerahus som er enkelt å ta med seg på farten. Den svært effektive Exmor R CMOS-sensoren med 18,2 effektive megapiksler og den nyeste BIONZ-prosessoren sørger for at du får skarpe bilder med lite støy, selv i mørke omgivelser. Den avanserte støyreduksjonsteknologien sørger for at alle deler av et bilde får optimal balanse mellom støy og detaljer, slik at du alltid får naturlige bilder med lite støy. Den raske responsen og autofokusen (rundt 0,13 sekund i dagslys og 0,21 sekund i mørke omgivelser på 3 EV) gjør det enklere å ta bilder av motiver i bevegelse, spontane bilder og nærbilder, slik at du foreviger enda flere av de verdifulle øyeblikkene.

HX20V har også 20x optisk zoom, mulighet for videopptak i AVCHD Full HD i opptil 50p, kunstneriske Picture Effect-moduser, mulighet for å ta 3D-bilder og GPS. Kameraet har også en rekke avanserte manuelle funksjoner som gir deg stor kreativ kontroll når du tar stillbilder og video i full HD.

HX20V får en veiledende utsalgspris på 3400 kroner, og blir tilgjengelig for salg i slutten av april. Med en pris på 2900 kroner, 18,2 effektive megapiksler og 16x optisk zoom er også HX10V et flott og allsidig alternativ.

DSC-WX100

På sitt smaleste måler det stilige WX100 bare 17,5 mm, og det er dermed verdens minste og letteste kamera med 10x optisk zoom, hvilket gjør det til den perfekte følgesvenn på reisen. Kameraet har en rekke ulike funksjoner, og tar alt fra vidvinkelbilder til detaljrike nærbilder.

WX100 får en veiledende utsalgspris på 2100 kroner, og blir tilgjengelig for salg i midten av mai.

DSC-HX200V

Med sin kraftige 30x optiske zoom og sine brukervennlige speilreflekslignende manuelle kontroller kombinerer HX200V ytelsen til et langt større kamera med mobiliteten til et kompaktkamera. Kameraet er spekket til randen med alle de nyeste Cyber-shot-teknologiene, som for eksempel muligheten for videopptak i AVCHD Full HD i opptil 50p, Superior Auto, Picture Effect, muligheten for 3D-bilder og rask autofokus (rundt 0,13 sekund i dagslys og 0,21 sekund i mørke omgivelser på 3 EV).

HX200V får en veiledende utsalgspris på 4000 kroner, og blir tilgjengelig for salg i slutten av april.

DSC-TX20

TX20 er et stilig og slankt kamera, og passer perfekt for dine hverdagseventyr, uansett om det innebærer å dra på fjellet eller å slappe av på stranda. Kameraet er vanntett (på opptil fem meters dybde), motstandsdyktig mot støv, frostsikkert og tåler å bli mistet fra en høyde på 1,5 meter. Også TX20 leveres med en rekke avanserte Cyber-shot-teknologier.

TX20 får en veiledende utsalgspris på 2900 kroner, og blir tilgjengelig for salg i midten av mai.

DSC-W690

W690 er et slankt og brukervennlig kamera, som med sin imponerende 10x optiske zoom bringer motivene nærmere. Optical SteadyShot gir deg nå enda bedre bildestabilisering i både stillbilder og filmer, mens 360 Sweep Panorama lar deg ta spennende 360-gradersbilder med ett knappetrykk. I tillegg passer iAUTO på å automatisk justere kamerainnstillingene, slik at du helt enkelt alltid får flotte resultater.

W690 får en veiledende utsalgspris på 1600 kroner, og blir tilgjengelig for salg i midten av mai.

DSC-H90

H90 har 16x optisk zoom og en vidvinkel på 24 mm, og kan dermed ta alt fra landskapsbilder til nærbilder. I tillegg får du enda flere kreative muligheter med Optical SteadyShot, iAUTO, 360 Sweep Panorama og Picture Effect.

H90 får en veiledende utsalgspris på 1900 kroner, og blir tilgjengelig for salg i slutten av april.

Ta og overfør bilder raskere med de nye SDHC-kortene Experience UHS-I 30MB/s og Expert UHS-I 94MB/s Sonys nye robuste SDHC UHS-kort passer perfekt når du tar lange serier med bilder, videoopptak i full HD med 50 bilder i sekundet eller 3D-bilder. Kortene tåler både vann, røntgenstråling, stekende sommervarme og frost, og passer dermed perfekt for selv den tøffeste foto- eller videojobb.

Kortene i Expert-serien kan oppnå overføringshastigheter på opptil 94 MB/s  når de brukes med det stadig voksende utvalget av kompatibel UHS-I-maskinvare, som for eksempel Sonys SLT-A77.

Experience-serien er også tilgjengelig for de nyeste Cyber-shot-modellene, og kan komme opp i dataoverføringshastigheter på 30 MB/s . Begge kortseriene leveres med gratis nedlasting av programvaren File Rescue, som gjør det mulig å gjenopprette foto- og videofiler (selv i 3D og full HD) som har blitt slettet ved et uhell.

Laget av Sonys resirkulerte plastmateriale ”SoRPlas”

HX20V er delvis laget av ”SoRPlas” (Sony Recycled Plastic), som er et flammesikkert polykarbonatplastmateriale som består av 99 prosent resirkulert materiale. SoRPlas er svært sterkt, varmebestandig og holdbart