Sony DSC-RX1

Pressemelding fra Sony 12. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Fullformat i håndstørrelse Cyber-shot™ DSC-RX1 fra Sony

er verdens første kompaktkamera med 35mm fullformats bildebrikke og 24.3 megapiksler

• Fullformats fotografering i et kompaktkamera som er betydelig mindre og lettere enn hvilken som helst DSLR

• Exmor CMOS bildebrikke med 24.3 effektive megapiksler for feilfri og detaljrik fotografering og full HD-video

• Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2 objektiv med makromodus og 20centimeter nærgrense

• Ekstremt høyt ISO-område med ISO100-25600

• Intuitive manuelle funksjoner med blenderstyring og fokusringer

• Nye Multi Interface Shoe gjør at kameraet er kompatibelt med valgfritt tilbehør som blits, optisk- og elektronisk søker

Nå kan fotoentusiaster utforske de kreative mulighetene med fotografering i fullformat, med et kompakt digitalkamera som passer perfekt i hånden. Det nye Cyber-shot™ DSC-RX1 fra Sony tilfredsstiller de ønskene ivrige fotografer måtte ha. Med bare 482 gram (med batteri og minnekort), tilbyr kameraet en 35mm fullformats bildebrikke i et kamerahus perfekt proporsjonert for reise- og gatefotografering så vel som portretter og dagligdags fotografering.

Mye mindre og lettere enn hvilket som helst fullformats DSLR, tilbyr Cyber-shot™ RX1 førsteklasses bildekvalitet tidligere dominert av profesjonelle DSLR kamera. Dette bringer frem det fulle potensialet slik at objektivet leverer enestående bildekvalitet i hele bildeflaten. Mange alternativer for manuell kontroll supplert av intuitiv håndtering gjør det enklere for entusiaster å realisere sine kreative visjoner uten å måtte kompensere på bærbarhet eller komfort.

For første gang hos digitale kompaktkamera1 tilbyr RX1 en 35 mm fullformats Exmor CMOS bildebrikke, med en oppløsning på 24.3 megapiksler – mer enn dobbel størrelse i forhold til APS-C bildebrikken som finnes i store DSLR kamera. Kameraet er i stand til å fange de fineste bildedetaljene, og den pålitelige bildesensoren sikrer rike farger og et imponerende bredt dynamisk område. Den store bildebrikken er også med på å øke kameraets følsomhetsområde til ISO 50-25600. Følsomheten kan justeres så lavt som ISO 50 i utvidet modus2. På samme måte kan ISO-innstillingen settes så høy som 102 400 ved hjelp av Multi Frame Noise Reduction. Dette gjør at RX1 kan fange naturlige håndholdte bilder med lavt støynivå under dårlige lysforhold, uten å bruke blits.

Sammen med den store bildebrikken, tilbyr kameraet et Carl Zeiss Sonnar T*-objektiv med fast brennvidde på 35mm – et godt alternativ til portretter, gatefotografering og dagligdags fotografering. Avledet fra det tyske ordet sonne (sol), reflekterer navnet objektivets evne til å fange mye lys. Dette objektivet har nyutviklet optikk inkludert Advanced Aspherical (AA) linseelement. Dette bidrar til kameraets kompakte størrelse uten å måtte kompensere på ytelsen. En makrobryter på objektivet reduserer umiddelbart fokusavstanden til bare 20 centimeter, og gjør at RX1 er ideell for å fange små motiver i nærbilder, fulle av detaljer.

Data fra bildebrikken håndteres av BIONZ-prosessoren som sikrer opp til 5 bilder per sekund i full oppløsning. Prosessoren kan produsere bildedata i 14-bit RAW-format, og gir dermed viderekommende fotografer friheten til å utvikle, redigere og fritt utfolde sin kreativitet i etterkant. Til tross for kameraets ultrakompakte format, tilbys fotografen ubegrensede muligheter for kreativ utfoldelse med en hel rekke manuelle innstillinger.

By Pixel Super Resolution Techology forstørrer bildestørrelsen uten å gå på bekostning av piksler – slik at man beholder en mye høyere kvalitet enn det som er mulig med konvensjonell digital zoom. En Smart Teleconverter-funksjon beskjærer en sentral del av bildebrikken, og øker dermed den effektive forstørrelsen med 1.4x eller 2x. Takket være den store bildebrikken med ekstremt mange piksler, kan selv zoomede og beskårede bilder opprettholde sitt opprinnelige pikselantall fulle av detaljer, selv når de er forstørret til store utskriftsformater.

I tillegg til feilfrie stillbilder, kan RX1 fange kvalitetsrik HD-video med lite støy. Med PASM eksponeringsinnstillinger får fotografen kreativ fleksibilitet under videoopptak.

Fotograferingsmulighetene for stillbilder og video utvides ytterligere med kameraets Multi Interface Shoe, som er kompatibelt med et økende utvalg av tilbehør. En kraftig blits, elektronisk søker, optisk søker, avtakbar LCD-skjerm, regntrekk, solblender, og et tommelgrep som sikrer komfortabel håndtering.

Les mer om tilbehør til Cyber-Shot RX1 her: www.sony.no/hub/cyber-shot-digital-cameras/accessories

The Cyber-shot™ RX1 er installert med programvaren PlayMemories Home, som gjør at du enkelt kan overføre bildene til PC-en for lagring, redigering og utskrift. En fullversjon av applikasjonen, som inkluderer filmredigering og brenning av disker, kan lastes ned gratis. 1 Blant kompakte digitalkamera. I følge Sonys undersøkelser per 12. September 2012 2 Den dynamiske rekkevidden reduseres ved følsomhetsnivåer under ISO100

Pris og tilgjengelighet

Sonys nye Cyper-Shot RX1 fullformats digitalt kompaktkamera er tilgjengelig fra desember 2012 og får en veiledende pris på 24 000 kroner.

Powered by Labrador CMS