Sony NEX-F3

Pressemelding fra SOny 18. mai 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Ta bilder i speilreflekskvalitet med Sonys nye lette og kompakte NEX-F3-kamera  

• APS-C-bildebrikke med 16,1 effektive megapiksler

• LCD-skjerm som kan vippes 180 grader gjør det enkelt å ta selvportretter

• Innebygget blits gjør det mulig å ta gode bilder selv i dårlig lys

• «Auto Portrait Framing»-innstillingen gir portretter i topp kvalitet

• Opptaksformatet AVCHD (50i/25p) sørger for video i høy kvalitet

• «Clear Image Zoom»-funksjonen fordobler den effektive brennvidden samtidig som pikselantallet beholdes

• Det er enkelt å få gode resultater med «Superior Auto»-modusen 

• Batteriet lades enkelt opp med en USB-lader, og du kan ta hele 470 bilder på én oppladning

Ha det gøy mens du utforsker en kreativ verden av fotografering i høy kvalitet med utskiftbar optikk. Sonys kompakte systemkamera NEX-F3 gjør det mulig å ta bilder i speilrefleksstil, og gjør god bildekvalitet tilgjengelig for enda flere.

Det lommevennlige kameraet har det samme plassbesparende speilløse designet som de andre kameraene i NEX-familien. Exmor™ APS HD CMOS-sensoren med 16,1 effektive megapiksler er langt større enn en kompaktkamerasensor og fanger inn mer lys, slik at du får feilfrie stillbilder med lite støy og detaljrike videoer i full HD (50i/25p). Akkurat som med speilreflekskameraer er det enkelt å skape flotte effekter med motivet i skarp fokus mot en diffus bakgrunn.

Det er også enkelt å ta selvportretter. Du trenger bare å holde kameraet på en armlengdes avstand og snu LCD-skjermen 180 grader for å se deg selv klart. Trykk deretter på lukkerknappen, eller la «Smile Shutter»-funksjonen ta bildet automatisk.

Den innebygde blitsen gir deg flere fotograferingsmuligheter innendørs og i svak belysning. Denne praktiske pop-up-blitsen, som ble lansert for første gang på det kritikerroste NEX-7, lyser opp bildene dine uten at du trenger å bære med deg en ekstra blits.

Med NEX-F3 kan selv nybegynnere ta bilder i topp kvalitet. «Auto Portrait Framing»-innstillingen identifiserer motivets posisjon, og beskjærer så utsnittet slik at du får vakre og velkomponerte portretter i høy oppløsning.

For å kunne komme nært inn på et motiv måtte man tidligere bruke et kraftigere objektiv, men nå kan du få nærbilder i høy kvalitet med funksjonen «2x Clear Image Zoom», som fordobler den effektive forstørrelsen. Sonys «By Pixel Super Resolution”-teknologi bevarer detaljer, fargetoner og teksturer, slik at du kan øke maksimal brennvidde uten å måtte bære med deg ekstra optikk.

Er du nybegynner? Med NEX-F3 slipper du å gjette deg frem til hvilke kamerainnstillinger som fungerer best i ulike situasjoner. «Superior Auto»-modusen gjenkjenner en rekke ulike motiver og objekter, og justerer innstillingene like godt som en profesjonell fotograf. 

NEX-F3 er alt i alt et godt valg for fotografer som vil ta steget opp fra et enkelt kompaktkamera. Kameraet har et tiltalende design med et solid kamerahus i metall og en brukervennlig form som gjør det enkelt å holde.

Med det nye kameraet kan du dessuten ta hele 470 bilder på én enkelt oppladning, noe som er 18 prosent mer enn med forgjengeren NEX-C3. Lading via USB gjør det også enklere å lade batteriet på reise.

Telezoomobjektivet E 18-200mm F3.5-6.3 OSS LE Det nye og kompakte telezoomobjektivet E 18-200mm F3.5-6.3 OSS LE passer perfekt til reisen, og har høy oppløsning og en zoomrekkevidde på 11x. Det nye objektivet er mindre og 12 prosent lettere enn SEL-18200, og leveres med «Optical Steady Shoot», som kompenserer for kameraristing. Med funksjonen «Direct Manual Focus» får du også presis kontroll og kreativ frihet til å ta vakre fotografier.

Med et bredt spekter av spesialtilpasset, stilfullt og praktisk tilbehør får du prikken over i-en til ditt NEX-F3-kamera. Den myke reisevesken LCS-EMH gir deg rask tilgang til kameraet og linsen, mens reisevesken LCS-EJC3 beskytter kameraet og objektivene dine.

Sonys nye kompakte systemkamera NEX-F3 er tilgjengelig i butikk fra juni 2012, og får en veiledende utsalgspris på:

• NEX-F3K (18-55 mm) 4.900,-

• NEX-F3D (16 mm + 18-55 mm) 5.700,-

Tekniske spesifikasjoner

Features

NEX-F3

Type

Digital compact system camera with interchangeable lenses

Lens Compatibility

E-mount lens system. Can also use A-mount lenses with optional adaptor   (continuous AF supported with LA-EA2)

Image Sensor

APS-C type (23.5 x15.6 mm) Exmor™ APS HD CMOS sensor with 16.1 effective   megapixels

Processor

BIONZ™ image processor

ISO Sensitivity Range

ISO 200   – 16000 (still images)

HD movie record

Full HD AVCHD 1920 x   1080 50i*/25p; MP4 1440 x 1080 25fps

*25fps Image sensor output

Electronic Viewfinder

(Optional Electronic Viewfinder FDA-EV1S)

LCD

7.5cm   (3") wide type TFT (Xtra Fine LCD) with 921k dot resolution; tilts   upwards approx. 180 degrees, downwards approx. 13 degrees

Digital Zoom

Clear Image Zoom: approx. 2x (still images)

Smart Zoom: approx. 1.4x/2x (still images)

Digital Zoom: approx. 4x (still images / movies)

SteadyShot™   INSIDE

(Optical   image stabilisation available with selected E-mount lenses)

Autofocus System

Contrast detection AF system; Object Tracking AF

Picture Effect

11 types (15 variations): Posterization (Colour, B/W), Pop Colour,   Retro Photo, Partial Colour (R,G,B,Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera,   Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Monochrome, Miniature

Continuous Burst Shooting

Up to   5.5 frames per second (in Speed Priority mode)

Battery life (still images)

Approx.   470 shots (CIPA measurement)

Built-in Flash

GN6 (in metres at ISO 100)

Other features

Auto Portrait Framing and Self-Portrait; Face   Detection and Smile Shutter; Superior AUTO; Sweep Panorama (2D/3D); Auto HDR;   DRO; Hand-held Twilight mode; Creative Styles; Photo Creativity interface;   USB Charge

Media

Memory Stick PRO Duo / Memory Stick PRO-HG Duo; SD / SDHC / SDXC

Dimensions (WxHxD)

Approx. 117.3 mm × 66.6 mm × 41.3 mm (excluding protrusions)

Weight

Approx. 255g (body only)

Approx. 314g (with battery and Memory Stick PRO Duo)

Supplied software

PlayMemories Home

Powered by Labrador CMS