Sony α57

Pressemelding fra Sony 13. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sonys nye α57 med Translucent Mirror-teknologi og en hastighet på 12 bilder i sekundet gjør det mulig for hvem som helst å fange inn selv de mest actionfylte øyeblikk  

Kraftig og prisgunstig kamera som er spekket med unike funksjoner, deriblant progressivt videoopptak i full HD og Auto Portrait Framing  

• Hastighet på 12 bilder i sekundet med kontinuerlig autofokus (i Tele-Zoom Continuous Advance Priority AE-modus)

• Videoopptak i full HD 1080p (50p) med full manuell kontroll

• Verdens første[1] Auto Portrait Framing-funksjon

• Clear Image Zoom gir detaljrike nærbilder

• Ny og høyoppløselig Tru-Finder med et dekningsområde på 100 prosent

• Exmor APS HD CMOS-sensor med 16,1 effektive megapiksler og den nyeste BIONZ-prosessoren

• Utvidet følsomhetsområde (ISO 100-16000)

• 15-punkters AF-system med tre kryssensorer  

Det nye tilskuddet til Sonys kameraserie med Translucent Mirror-teknologi har en nyskapende utforming som leder innkommende lys til CMOS-bildesensoren og autofokussensoren samtidig, og det gjør det mulig å bruke kontinuerlig autofokus både mens du tar stillbilder og videofilmer. Med den høyoppløselige søkeren Tru-Finder komponerer, fokuserer og forhåndsviser du bilder i sanntid, og du får en bred synsvinkel og et synsfelt på 100 prosent, slik at du fanger inn nøyaktig det du ser på skjermen.  

α57 er en naturlig etterfølger til det anerkjente α55, og har en pris som bør appellere til mange som ønsker seg et digitalt speilreflekskamera. Det har mange av de samme fremragende funksjonene – i tillegg til det samme flotte designet og den gode ergonomien – som ”storebror” α65. Nå kan amatørfotografer for første gang ta stillbilder og video i full HD med lynrask respons og en fleksibilitet man vanligvis ikke forventer av et kamera i denne klassen.  

Exmor APS HD CMOS-sensoren med 16,1 effektive megapiksler sørger sammen med den nyeste BIONZ-prosessoren for at du får detaljrike bilder. Sony har finpusset denne kraftige prosessoren i utviklingen av toppmodellene α77 og α65, og det gjør at den uanstrengt håndterer store mengder bildedata, slik at du får feilfrie stillbilder og videoopptak i full HD med lite støy.  

Med det nye Tele-zoom Continuous Advance Priority AE-moduset kan du ta opptil 12 bilder i sekundet. I dette moduset blir den sentrale delen av sensorbildet forstørret med 1,4x, og det gjør det perfekt for å ta en serie med skarpe og fokuserte øyeblikksbilder i lynrask rekkefølge – selv når motivet ditt er i bevegelse.  

AF-systemet med 15 punkter og tre kryssensorer, som er det samme som på α65, sørger for at du får en rask og presis autofokus med TTL-fasedeteksjon. Den nylig oppdaterte objektsporingsfunksjonen holder ansikter eller andre utvalgte objekter i fokus – selv når de et lite øyeblikk blir skjult av andre passerende objekter.  

Med α57 kan du lage uttrykksfulle videoer i full HD. Lynrask kontinuerlig fasedeteksjons-AF sikrer at motiver i bevegelse holder seg i fokus, akkurat som når du tar stillbilder. Kameraet er kompatibelt med AVCHD 2.0, noe som betyr at du kan filme i progressiv full HD-oppløsning med en hastighet på opptil 50 bilder i sekundet, og det passer perfekt når du vil ha jevne og skarpe opptak av motiver i bevegelse. Du kan også velge å filme med en hastighet på 25 bilder i sekundet, slik at opptakene dine får et varmt filmatisk utseende. Du har dessuten full kontroll på P/A/S/M-innstillinger, noe som gir deg nærmest uendelig mange måter å uttrykke deg kreativt på.  

Med α57 kan selv nybegynnere ta portrettbilder i profesjonell stil med lekende letthet. Som verdens første lanserer Sony nå den nye funksjonen Auto Portrait Framing. Ved hjelp av ansiktsgjenkjenning og det gylne triangel avgjør kameraet motivets posisjon, beskjærer bildeutsnittet og lager et velkomponert bilde i vertikal eller horisontal retning med et profesjonelt utseende. Sonys By Pixel Super Resolution-teknologi sørger for at beskårne og innzoomede bilder beholder alle piksler, og originalbildet blir lagret sammen med det automatisk beskårne bildet. Det gjør det enkelt å sammenligne de to bildeversjonene, og kan inspirere amatørfotografer til å finjustere sine egne portrettferdigheter.  

Hvis du vil komme nærmere motivet ditt er funksjonen 2x Clear Image Zoom noe for deg, ettersom den dobler objektivets effektive brennvidde. Sonys By Pixel Super Resolution-teknologi sørger for at ingen detaljer forsvinner, også i bilder som er tatt på lengste brennvidde, og det gjør α57 til et svært praktisk alternativ til det å måtte dra på et stort og tungt teleobjektiv.  

Med den nye elektroniske søkeren Tru-Finder er det en ren fornøyelse å komponere, fokusere og se forhåndsvisninger av eksponeringsjusteringer i sanntid. Søkeren har en oppløsning på 1440k og et synsfelt på 100 prosent, og det gjør at den er helt på høyde med gode optiske søkere. Det finnes også flere høyoppløselige informasjonsdisplayer med bred synsvinkel som gjør at du føler deg trygg på bildene du tar, deriblant en digital nivåmåler og et rutenett som hjelper deg med å komponere bilder. Informasjonen kan enten vises i Tru-Finder-søkeren eller på den tre tommer store justerbare Xtra Fine LCD-skjermen.  

Takket være BIONZ-prosessoren får kameraet et følsomhetsområde på hele ISO 100-16000, og det gir deg svært mange kreative muligheter. Du får alltid naturlige bilder med lite støy – uansett om du bruker kameraets raske lukkerhastighet til å fryse actionfylte øyeblikk eller du tar bilder uten blits i omgivelser med lite lys.  

Den populære innebygde Picture Effect-serien inneholder 11 ulike effekttyper og 15 ulike variasjoner, noe som gir deg et godt utvalg av kunstneriske bildeeffekter som du kan ta i bruk uten å måtte gå veien om en PC. Du kan forhåndsvise resultatene i sanntid på LCD-skjermen eller i Tru-Finder-søkeren, uansett om du filmer i full HD eller tar stillbilder.  

Det finnes også en serie med valgfritt tilbehør som passer perfekt til α57. Det batteridrevne LED-videolyset HVL-LE1 gir deg flere muligheter når du skal gjøre videoopptak innendørs eller i dårlig belysning, mens tilbehørssettet ACC-FM1A inneholder det ekstra oppladbare batteriet NP-FM500H og den kompakte, allsidige bærevesken LCS-AMB, som beskytter kameraet samtidig som den er utformet slik at kameraet er lett å få tak i.  

Sonys nye Translucent Mirror-kamera SLT-A57 blir tilgjengelig fra og med begynnelsen av april, og får følgende veiledende utsalgspriser:

• SLT-A57: 6300 kroner

• SLT-A57K (inkl. objektiv på 18-55 mm): 7100 kroner

• SLT-A57Y (inkl. objektiver på 18-55 og 55-200 mm): 8800 kroner  

Powered by Labrador CMS